Sunday, February 5, 2017

Nanti Ayah Balik

Situasi #1

Adik : Mama adik nak bak (susu)
Mama : Ok adik ambik lah botol adik
Beberapa minit kemudian...
Adik : Adik tak jumpalah botol adik
Mama : Adik letak mana botol adik tadi? Pegi cari betul2
Dah 2, 3 kali ulang alik cari botol...
Adik : Mama, adik tak jumpa botol adik (dgn muka sedih)
Mama : Abis tu camne nak buat bak adik?
Adik : Tak pe lar nanti ayah balik ayah cari lah...
Mama : ?????

Situasi #2

Adik : Main lompat2 atas katil lps tu tertarik kain langsir n tercabut hujungnya
Mama : Adikkkkk!!!!
So kene denda berdiri kat langsir tu
Mama : Sambil ngemas sambil mulut membebel...dah ni sape nak pasang langsir ni?
Adik : Nanti ayah balik ayah pasanglah
Mama : ?????

Situasi #3

Adik : Mama cepatlah adik nak tengok kartun...
Mama : Nak tengok kartun kat mana?
Adik : Kat 611 ke, 610
Mama : Mana ada...mama tak ambiklah kartun
Adik : Adaaa...cepatlah mama buka
Mama : Nak buka camne dah memang tak ada...
Adik : Tak pe lar nanti ayah balik ayah bukalah
 untuk adik
Mama : ?????

Macam mana ayah nak balik nak? Huhuhu...


AZLINA MY

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)