Thursday, June 9, 2016

Vietnam - Ho Chi Minh City #1

Salam,

Disebabkan mood berblog sudah kembali buat masa ni hehe jadi baiklah guna kesempatan rajin ni sehabis baik.  Tengok dalam post ada lagi rupanya draf yang masih belum dikeluarkan.  

Trip ke Vietnam ni dah pergi tahun lepas.  Dalam bulan Mac.  Masa ni En Khairol dah mula sakit-sakit.   Actually, tiket flight ke Vietnam ni dah beli setahun sebelumnya.  Beli masa Air Asia buat promosi hehe.  Dapat pergi balik dalam RM200 lebih tak ingatlah pulak.

Group kami ada 8 orang kesemuanya.  Memang stail backpackers lar sebab redah jer.  Kami cuma booking hotel jer dari Malaysia.  Nak pergi berjalan-jalan sampai kat sana nanti baru survey.

Everybody Can Fly

First time naik Air Asia.  Kalau tak naik tak tahu pengalaman sebenar.

Boleh pulak dalam flight lapar.  Orderlah Nasi Lemak Pak Nasser ni.  Sedap juga.

Bilik kami.  Oklah untuk 2 orang.

Bilik air pun ok.

Kat bawah hotel penuh dengan tempat shopping

Baju kurung cotton merata-rata

Tengok ni baju kurung cotton manik 3 pasang RM100 ko!  Jual kat sini ha berkali ganda harganya.

Geng tengah tawar menawar harga selipar

Pasar malam yang dekat dengan hotel

Friends forever!

Tengok buah-buahan ni terliur rasa

Selipar bermanik-manik tapi bila tengok betul-betul Made in China rupanya haha.

Antara cenderamata yang dijual di pasar malam


Tak tahu bangunan apa ni tapi memang cantik waktu malam

Hari pertama tak ada apa sangat aktiviti kami.  Cuma jalan-jalan di sekitar hotel.  Itu pun lenguh juga kaki dan dah rambang mata nak membeli.  Sambung ke hari kedua ya.

AZLINA MY

2 comments:

Akizuruslan Abdullah said...

Gud to know u r blogging again...hcm is a great place to shop...and explore..chuchi tunnel (underground war with u.s), mekong river, war museum, river cruise..

Akizuruslan Abdullah said...

Gud to know u r blogging again...hcm is a great place to shop...and explore..chuchi tunnel (underground war with u.s), mekong river, war museum, river cruise..