Wednesday, September 23, 2015

Giveaway Sempoi By MrsFara



Hai semua,

Jalan-jalan dari blog ke blog, singgah di blog mialiana terbaca pasal giveaway sempoi ni.  Tarikh akhirnya pada hari ni oh sempat lagi nak join.

Syarat-syaratnya sangat mudah seperti di bawah:

1) Warganegara Malaysia ~ sudah tentu
2) Follow blog MrsFara ~ done
3) Like page Kosmetik Murah ~ done
4) Follow instagram Oh Fara ~ done
5) Buat satu entry khas bertajuk "Giveaway Sempoi by MrsFara" dan backlink banner di atas ke entry GA ~ done
6) Tinggalkan link URL giveaway kat ruangan komen GA tersebut ~ done

Kalau nak tengok hadiah dan nak join giveaway yang amat mudah ni boleh klik saja pada banner kat atas tu ya.

Apa lagi cepat-cepatlah korang!


AZLINA MY

Tuesday, September 22, 2015

Brooch Mini Giveaway

~ STICKY POST ~
Untuk entry terbaru sila scroll di bawah

 Brooch Mini Giveaway

Hai there,

Lamanya tak join apa-apa pun giveaway.  Hari ni tengah-tengah blogwalking terbaca pasal mini giveaway ni.  Tergerak hati nak join.  So, here it is.

Senang sangat giveaway ni.  Syarat-syarat adalah seperti di bawah:-


1. Buat tajuk " BROOCH Mini Giveaway". ~ done

2. Copy banner ni dan backlink kan ke blog ni. ~ done
3. Follow blog ni. ~ done
4. Like page "Cinta Itu Indah". ~ done
5. Publish dan letakkan link ke kotak komen ye. - done

Hadiahnya adalah berupa 10 set Brooch kepada 10 orang bloggers.  Tak apa, cuba jer kan.  Menang atau tidak itu rezeki masing-masing.

Giveway ni dah bermula pada 6 September lepas dan akan berakhir pada 22 September nanti.  Jadi kepada yang berminat bolehlah cepat-cepat join.  Klik saja pada banner kat atas tu ya.

Oh ya, kalau ada yang berminat nak order Brooch ini boleh juga whatsApp kepada tuan punya blog di no  011-24181178.


AZLINA MY

Friday, September 18, 2015

Kes Tembak di Kuantan

Hai semua,

Petang-petang ni baru tahu ada kes pembunuhan kat Kuantan awal pagi tadi.  Ishhh takut pulak macam dah tak selamat dah kat mana-mana pun.  Kalau tak suka ke dendam ke senang je sekarang kan, tembak dan bunuh.  Nyawa manusia zaman sekarang ni dah tak ada nilai langsung.



Seorang lelaki maut selepas terkena empat das tembakan dilepaskan dua lelaki ketika menuju ke kereta selepas keluar minum bersama dua rakan di sebuah restoran Jalan Tun Ismail awal pagi tadi.

Kejadian jam 2.20 pagi itu menyebabkan mangsa Arzurizan Abdul Rahman, 39 atau lebih dikenali dengan panggilan Ayahanda Zul Badak maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah di bahagian kepala.










Untuk berita lanjut boleh pergi ke mestimauu


AZLINA MY

Takkan Bisnes Besar-Besar Tak Ada Wang Tukar

Hai semua,

Pagi ni bila start engine nak pergi kerja, tengok kat monitor minyak dah tinggal setakuk.  Aduhhh nak tak nak kena juga isi minyak.  Takut tengah hari karang ambil anak dari sekolah sangkut pulak dalam jem.  Tak ke haru namanya.

Seperti biasa dalam perjalanan ke pejabat singgah di stesen minyak favourite tapi semua pam minyak rosak lar pulak.  No choice ke stesen minyak satu lagi lar nampak gayanya.

Sampai kat situ dah park semua, buka tempat isi minyak keluar kereta terus pekerja asing kat situ tanya berapa nak isi.  Aku cakap nak isi 30, bagi sekeping RM50 dan bagi kad Bonuslink.  Dah siap isi tunggu dia bagi balance RM20.  

Nampak dia pergi ke kaunter lepas tu datang kat aku semula dan cakap tak ada duit kecil.  Ha! Aku pun tanyalah habis tu macam mana? Takkan aku nak tinggal jer balance tu?  Aku pun pandang ke kaunter.  Ada 3 orang pekerja kita kat situ.  Muda-muda lagi.  Cashiernya perempuan dan yang 2 orang lagi kat kiri kanan dia lelaki.  

Oleh kerana aku tak berganjak, pekerja tu tadi tanya semula ke kaunter.  Aku perhati ada seorang lagi customer pun tengah tunggu juga wang baki.  Pekerja tu datang semula dan cakap tak ada juga.  

Aku tak salahkan pekerja tu.  Aku rasa dia tak tahu yang kat kaunter tak ada duit tukar.  Sebab aku perhati dia seorang ke hulu hilir tolong isikan minyak dalam keadaan kereta penuh di setiap pam.  

Kemudian, yang duduk kat kaunter tu macam tak ada reaksi apa-apa.  Sekurang-kurangnya bagitahulah apa masalah semua kan.  Takkan nak harap ke pekerja asing tu pulak apalah yang dia tahu.  Dahlah pekerja lelaki yang 2 orang tu tah buat apa kat kaunter tu.  Nak kata ada 2 cashier tak pun.  Apa salahnya yang seorang tu keluar tolong kat pam.

Oleh kerana aku tak puas hati sebab tak ada penyelesaian pun dari pihak stesen, aku pun masuk kereta gigih jugalah cari manalah tau ada duit terselit.  Cari punya cari nasib baik ada.  Fuhhh lega rasanya.  

Sepatutnya yang buat bisnes especially kedai 24 hours ker, stesen minyak, bisnes yang sentiasa sibuk dengan customer perlu sediakan wang tukar secukupnya.  Sebab memang dah keperluan dah.  Janganlah jadi macam stesen minyak ni huhu.


AZLINA MY