Monday, June 30, 2014

Makan Ayam Penyet

Ada satu malam tu En Khairol ajak makan kat luar.  Terus dia ajak makan kat Ayam Penyet.  Memang ada satu restoran Ayam Penyet baru buka kat Indera Mahkota.  

Suka pula tengok gambar ni

Puas nak suruh Amsyar pandang kamera

Tengok gambar yang ni pun tutup mata

Amzar pun sama, panggil panggil suruh pandang kamera dia buat tak layan jer

Keadaan dalam restoran.  Masa ni tak ramai orang.

Dekorasi dalaman

Menu yang kami pilih.  Ada ayam penyet, ayam balado, udang penyet dan terung balado

Alhamdulillah, kenyang kami anak beranak malam tu.  Terima kasih belanja kami En Khairol.  Semoga dikurniakan rezeki yang melimpah-ruah lagi untuk belanja kami hehe.


AZLINA MY

Salam Ramadan







AZLINA MY

Wednesday, June 25, 2014

Belajar Cara Menulis Berita



Baru-baru ni aku ada menghadiri satu Bengkel Penulisan Berita anjuran pejabat aku.  Bengkel selama sehari ni telah diadakan di Hotel Shahzan Inn, Kuantan.

Adakah aku feeling feeling nak jadi wartawan?  Nak gantikan si wartawan kepoh Zubir Ali tu ke?  Haha tak adalah *sambil selak rambut cam iklan syampu Pantene*

Sebenarnya aku hadir bengkel ni untuk mempelajari teknik yang betul dalam menulis berita.  Mana tahu boleh aku aplikasikan semasa menulis di blog ini. Lagipun aku suka belajar sesuatu yang baru.


Bengkel tersebut telah dikendalikan oleh En Sofian Makmun, Pegawai Penerbitan dari INTAN Bukit Kiara.  Banyak pengetahuan dan pengalaman yang telah dikongsikan oleh beliau.

Semoga segala yang aku pelajari dalam bengkel tersebut boleh digunakan semasa melaksanakan kerja-kerja pejabat.

AZLINA MY

Wednesday, June 18, 2014

Perfect Lifestyle 2014 - Home and Living Exhibition



20-22 June 2014

Perfect Lifestyle ’14 Home & Living Exhibition

@ Setia City Convention Centre, Setia Alam

Over 400 booths and
150 top exhibitors!
Don’t miss out on the
Perfect Lifestyle ’14 Home & Living Exhibition!
Location
Setia City Convention Centre (SCCC)
No. 1, Jalan Setia Dagang AG U13/AG
Setia Alam Seksyen U13
Shah Alam, Selangor
Time
10.00am to 9.00pm

Sumber : http://www.shoppingnsales.com

AZLINA MY

Hwee Seng Warehouse Sale



27-29 June 2014

Hwee Seng Warehouse Sale

Up To 85% Off!

For the first time ever, HweeSeng Electronics Sdn. Bhd,
the official distributor of top brand headphones and audio products,
is offering amazing headphones and audio deals
on all the labels that they carry!
Products Offered
Various audio equipment such as AV receivers,
headphones, docking systems, speakers
and many others from top audio brands including Beats by Dr. Dre,
Onkyo, V-MODA, Monster, SOL REPUBLIC
and Jamo, Paradigm, Teac
and many more
Location
Hwee Seng Electronics Sdn Bhd
Building Information Centre
Floor Lot 2, Jalan 51A/243
Petaling Jaya, Selangor
Tel : 03-78754840
Time
11.00am to 7.00pm
Terms & Conditions Apply
While stocks last
All items are sold on 1st come, 1st served basis
No reservation of stock is allowed
to ensure fairness to all who come early
For more info, please visit


Sumber : http://www.shoppingnsales.com


AZLINA MY

Mother and Baby Kids Expo



20-22 June 2014

Mother, Baby & Kids Expo 2014 @ PWTC

Visit the region’s branded & widest selection of
Mother, Baby & Kids Expo 2014
BIGGEST Baby Fair ever!
Massive varieties of 500 brands + up to 70% amazing deals
100+ exhibitors and non-stop stage activities
Over 20,000 products
FREE ADMISSION
Products Offered
Strollers
Cots
Prams
Diapers
Milk Powders
Baby Gadgets
Reshaping
Kids Education
Toys
and many more
Location
Putra World Trade Centre, KL
Time
11.00am to 9.00pm
For more info, please visit
Tel : 012-6700773

Sumber : http://www.shoppingnsales.com



AZLINA MY

Tuesday, June 17, 2014

SHRIRO Warehouse Sale



26-29 June 2014

SHRIRO Warehouse Sale

Up To 90% Off!

Come to the SHRIRO Warehouse Sale
and enjoy great discounts up to 90% off!
Products Offered
Fashion
Food
Camera
and many more
Participating Brands
Jones
Misura
Storck
Agnesi
Slik
Ion
Ricola
St Dalfour
Lindt
Mak Nyonya
Scotch Brite
Giottos
Tamrac
and many more
Location
1st Floor, Right Wing, Shriro Building
Lots 22 & 24, Jalan 225, Section 51A
Petaling Jaya, Selangor
Time
Thursday-Friday from 11.00am to 5.00pm
Saturday-Sunday from 10.00am to 6.00pm
Terms & Conditions Apply

Sumber :  http://www.shoppingnsales.com


AZLINA MY

Jemputan Majlis Pembukaan Rumah Contoh PASDEC

Ada sesiapa yang nak beli rumah?  Baru nak survey survey ke?  Nak tambah lagi sebuah untuk aset ke?  Jomlah beramai-ramai ke Majlis Pembukaan Rumah Contoh oleh PASDEC ni.  Ada 2 jemputan iaitu pertama Perumahan PASDEC Damansara Fasa 1 Pakej 4 Kuantan pada 21 Jun 2014 dan satu lagi Perumahan PASDEC Putra Fasa 2 Bandar Putra Kuantan pada 28 Jun 2014.  Mana tahu boleh jumpa rumah idaman.  Aku pun nak pergi juga usha usha mana tahu berkenan ke.  Ada rezeki boleh beli satu lagi untuk aset kan.




AZLINA MY

PopLook Raya Jewel Collection - Part 1

Ada lagi koleksi hari raya oleh PopLook untuk tahun 2014 ni.  Aku ingat dah tak ada dah hehe.  Yang terbaru ni koleksinya dinamakan Jewel Collection.  Cantik-cantik sangat dress koleksi jewel ni.  Setiap dress ada nama pulak tu.  Lembut dan anggun jer rasanya kalau pakai.  Kalau berminat bolehlah pergi ke website PopLook ok.  Harganya pun amat berpatutan.












AZLINA MY

Kad BHP

Akhirnya dapat juga kad BHP yang baru.  Kisahnya sebelum ni En Khairol yang buat kad BHP ni.  Alih-alih tak tahu macam mana kad tak dijumpai.  Tak taulah tersalah letak ke, anak-anak main ke.  Dahlah point dah banyakkkkk.

"aduhhh anak-anak, tak ada benda lain ke nak main"

Disebabkan aku sekarang ni kerap isi minyak kereta di stesen BHP sebab on the way ke pejabat stesennya, taknak mensia-siakan point yang ada, aku pun isilah borang dan buat kad baru atas nama aku.  Senang cerita. Jadi, siap sedialah aku nak mengumpul point sampai melimpah-ruah haha.



AZLINA MY

Monday, June 16, 2014

Peperiksaan Khas Untuk Memasuki Skim Perkhidmatan Pegawai Tadbir Gred N41 (KPSL)

Baru-baru ini aku telah menduduki Peperiksaan Khas Untuk Memasuki Skim Perkhidmatan Pegawai Tadbir Gred N41 (KPSL).  Tujuan aku ambil peperiksaan ini adalah untuk peningkatan kerjaya aku dalam perkhidmatan awam ni lah.  Sepatutnya ada 3 paper aku kena ambil tapi untuk tahun ini aku ambil 2 paper sahaja.  1 paper lagi aku cadang nak ambil tahun hadapan.

 Slip peperiksaan 

Untuk makluman peperiksaan ini diadakan sekali setiap tahun.  Selalunya di pertengahan tahun. Ada 3 paper perlu diambil iaitu:- 

BHG. I – Perintah Am, Arahan Perbendaharaan dan Tatacara Pengurusan Stor 
BHG. II – Panduan Pengurusan Pejabat, Arahan Keselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam 
BHG. III – Undang–Undang Umum


Antara buku-buku rujukan untuk menjawab

Calon-calon boleh membawa buku-buku rujukan seperti Perintah Am, Pekeliling Kemajuan Perkhidmatan Awam, Arahan Keselamatan dan pekeliling-pekeliling yang berkaitan semasa peperiksaan.  Cuma nota-nota dan slide sahaja tidak dibenarkan.

Kalau ada yang berminat untuk mengambil peperiksaan ini pada tahun hadapan bolehlah pergi ke website Jabatan Perkhidmatan Awam https://www.kompetensi.jpa.gov.my/peperiksaan/


p.s. Ini mungkin menjadi titik permulaan perjalanan cinta anda!


AZLINA MY