Monday, September 15, 2014

Cabaran 30 Hari #9 - 5 Lelaki Yang Menarik Perhatian Anda

Fuhhh...fuhhh... aku dah outdated dah ni cabaran 30 hari ni.  Tak terkejar dah haha.  Takpe... takpe... aku cuba update sepantas mungkin ok.  

Ok, cabaran ke-9 ni aku macam confuse sikit.  Confuse sebab sama ada mahukan lelaki-lelaki ataupun ciri-ciri lelaki yang menarik perhatian.  Jadi, bagi tidak menyesakkan otak aku, aku persembahkan 5 orang lelaki (selebriti) yang menarik perhatian aku.  Senang sikit kan, takyah nak fikir ciri-ciri diorang hehe.  Yang pasti, lelaki yang paling menarik perhatian aku sudah tentulah En Khairol.

Tom Cruise


Adam Levine

Anuar Zain

Keanu Reeves

Remy Ishak

#Cabaran30Hari
#KelabBloggerBenAshaari

AZLINA MY

Thursday, September 11, 2014

Cabaran 30 Hari #8 - 5 Lagu Cinta Kegemaran Anda

Aku suka tajuk ni sebab banyak lagu-lagu cinta kegemaran aku tapi ni nak 5 je kan.  Setelah ditapis-tapis, setelah ditolak+tambah+darab+bahagi, inilah 5 pilihan aku.  Kiranya Carta Top 5 lah.

Lagu #1 - Mencintaimu (Krisdayanti)

Mencintaimu
Seumur hidupku
Selamanya setia menanti

Walau di hati saja
Seluruh hidupku
Selamanya kau tetap milikku

Hanya satu yang tak mungkin kembali
Hanya satu yang tak pernah terjadi
Segalanya teramat berarti di hatiku
Selamanya

Mencintaimu
Seumur hidupku
Selamanya kau tetap milikku


Lagu #2 - Dealova (Once)

Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu
Karena langkah merapuh tanpa dirimu
Oh karena hati telah letih

Aku ingin menjadi sesuatu yang selalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahawa ku selalu memujamu
Tanpamu sepinya waktu merantai hati
Oh bayangmu seakan-akan

Kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada

Hanya dirimu yang bisa membuatku tenang
Tanpa dirimu aku merasa hilang
dan sepi... dan sepi

Selalu ada... kau selalu ada
Selalu ada... kau selalu ada

Lagu #3 - Aku Cinta Aku Rindu (Ajai &Nurul)

Bagaimana harus aku
Menahan rasa rinduku
Bila kau tiada di sisi

Tak dapat ku membayangkan
Rasa rindu dalam jiwa
Kita sama-sama rasa

Ku menyayangimu
Hingga akhir hayat nanti
Pastikan bersama

Ku mengharapkanmu
Untuk meneruskan
Perjalanan cinta ini

Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cintaku padanya



Lagu #4 - Nothings Gonna Change My Love For You (George Benson)


If I had to live without you near me
The days would all be empty
The nights would seem so long
With you I see forever oh, so clearly
I might have been in love before
But it never felt this strong

Our dreams are young and we both know
They'll take us where we want to go
Hold me now, touch me now
I dont want to live without you

Nothings gonna change my love for you
You oughta know by now how much I love you
One thing you can be sure of
Ill never ask for more than your love.
Nothings gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
The world may change my whole life through but nothings gonna change my
love for you.

If the road ahead is not so easy
Our love will lead the way for us like a guiding star
Ill be there for you if you should neeed me
You dont have to change a thing
I love you just the way you are.
So come with me and share this view
Ill help you see forever too
Hold me now, touch me now
I dont want to live without you.


Lagu #5 - Aku Cinta Padamu (Shiela Majid)


Malam yang romantis ini 
'tuk kau dan aku 
Tetapi dikau seakan air 
Yang membeku 
Ku masih melihat ragu di matamu 
Haruskah lidahku berikrar lagi 
Untuk yang keseribu kali
Aku cinta padamu... sungguh 
Aku cinta padamu... sungguh 
Mestikah ku ucapi 
Dari mulutku sendiri 
Aku cinta padamu 
Kasih...
Sesungguhnya dikau tak sabar 
Bila berkata 
Begitu banyaknya cabaran 
Yang telah mengoda 
Tetapi hingga saat ini 
Daku bertahan 
Masihkah kau mengerti 
Masihkah kau tak tahu


Aku cinta padamu... sungguh
Aku cinta padamu... sungguh
Mestikah ku ucapi
Dari mulutku sendiri
Aku cinta padamu
Cinta padamu
Aku cinta padamu... kasih
#Cabaran30Hari
#KelabBloggerBen Ashaari
AZLINA MY

Wednesday, September 10, 2014

Cabaran 30 Hari #7 - Sejauh Mana Pendidikan Itu Penting Bagi Anda

Bagi pendapat aku, pendidikan ada sesuatu yang penting.  Amat... amat... amat penting.  Lebih-lebih lagi kita sekarang ni di zaman yang serba moden, maju, canggih, pendidikan amatlah diutamakan.

Pendidikan ni bukanlah nak ko sampai ke menara gading, sampai ke oversea ke apa kan tapi at least ko ada ilmu yang boleh menjamin masa depan, yang boleh ko bawa ke mana-mana untuk kelangsungan hidup.

Ada orang kata pendidikan ni tak perlu sangat untuk mencari kerja, pengalaman tu yang penting.  Ya, betul tu pengalaman pun penting juga tapi kalau bersekali dengan pendidikan lagi hebat kan.

Kita kat Malaysia dah ada banyak peluang-peluang pendidikan di depan mata.  Kalau tak berkemampuan, ada banyak agensi-agensi kerajaan dan swasta yang boleh menaja, menanggung, membantu membiayai pendidikan kita.  Cuma sama ada kita nak atau tak jer nak belajar.  

Jadi, bagi aku pendidikan ni memang amat penting. Hopefully anak-anak aku nanti ada semangat dan keinginan untuk belajar sampai ke peringkat paling tinggi.  Kalau tak dapat ke peringkat tinggi pun, asalkan dapat membantu masa depan mereka nanti.

#Cabaran30Hari
#KelabBloggerBenAshaari

AZLINA MY

Tuesday, September 9, 2014

Cabaran 30 Hari #6 - Apa Yang Anda Makan Hari Ini

Cabaran hari ke-6, apa yang anda makan hari ni?  Emmm...setakat pagi ni untuk breakfast aku makan nasi dagang + sedikit mee hun goreng. Itu sahaja.



Sumber : Google


#Cabaran30Hari
#KelabBloggerBenAshaari


AZLINA MY

Monday, September 8, 2014

Cabaran 30 Hari #5 - 3 Perkara Yang Anda Ingin Katakan Kepada Bekas Kekasih

Baru cabaran kelima dah mencabar dah sampai terkedu sekejap.  Macam mana ek.  Rasa macam nak skip jer cabaran hari kelima ni huhu tapi mana boleh.  Tak jujurlah gitu kan.

Sebenarnya tak ada apa-apa pun nak cakap pada bekas kekasih.  Ye lar dah jadi bekas kekasih kan nak cakap apa lagi.  Buat apa lagi nak mengungkit kenangan lama huhu.  Ala macam mana ni.  Apa yer nak cakap.  3 perkara yer... 3 perkara macam kena buat 30 perkara lak haha.

Oklah... oklah... untuk tidak mahu skip cabaran ni, nanti tak cantik lak kan tiba-tiba ada lompong lak, aku cuba yer.

3 perkara yang aku ingin katakan kepada bekas kekasih adalah... jeng... jeng... jeng... (siap ada efek lagi)...

Perkara #1
Sebenarnya tak ada apa pun nak cakap.

Perkara #2
Semoga berbahagia.

Perkara #3
Kita just buat hal masing-masing je lar.

Ok, itu saja.  Dah... dah... nak buat cabaran seterusnya lak.

#Cabaran30Hari
#KelabBloggerBenAshaari

AZLINA MY

Sunday, September 7, 2014

Cabaran 30 Hari #4 - Buku Kegemaran Anda

Alamak!!! Aku dah hutang satu cabaran haha.  Disebabkan cabaran hari ke-4 jatuh hari Ahad, maka termiss lah nak buat.  Aku memang, kalau hari Sabtu dan Ahad jadi malas nak buka internet bagai.  Tak apalah aku buat hari ni tapi backdatedlah yer.  Bolehlah kan hehe.

Emmm pasal buku kegemaran ya.  Aku ni tak adalah specific buku-buku apa yang aku suka.  Kalau buku tu menepati kehendak dan kepuasan hati terus jadi kegemaran akulah.  Kalau masa sekolah-sekolah dulu buku kegemaran aku dah tentulah kisah penyiasatan Enid Blyton.  Sampai berangan-angan aku pun salah seorang daripada 5 sekawan tu hehe. Hasil daripada baca buku-buku tu lah aku jadi suka tengok cerita-cerita penyisatan macam CSI, Criminal Minds, Covert Affair dan banyak lagi.

Sumber : Google

Bila dah besar panjang ni dah tak baca dah buku-buku macam tu.  Lebih kepada buku-buku ilmiah, biografi dan novel-novel.  Macam sekarang ni tengah famous novel-novel yang diadaptasi ke drama dan filem, aku pun kadang-kadang terjebak juga.  Masa remaja dulu aku ada baca novel Badai Semalam karya Khadijah Hashim.  Masa zaman tu memang best novel tu dan telah diadaptasi ke teater kan.  Aku juga pernah baca novel Salina karangan A Samad Said.  

Ha ada satu novel kegemaran aku yang dah baca berulang kali.  Tajuknya Selamat Tinggal Sayang hasil nukilan Ma Lee Chuswan.  Best sangat ceritanya tapi tak ada pula yang nak adaptasi ke drama.  Ke tak jumpa lagi hehe.  Aku dah terbayang-bayang dah siapa yang sesuai melakonkan watak-watak dalam cerita tu kalau dijadikan drama hehe.


Sumber : Google

Aku rasa itulah serba-sedikit pasal buku kegemaran aku.  Aku tak ada 1 buku yang betul-betul jadi kegemaran.  Asalkan isinya menarik, memuaskan hati maka akan menjadi buku kegemaran aku.  

#Cabaran30Hari
#KelabBloggerBenAshaari

AZLINA MY

Saturday, September 6, 2014

Cabaran 30 Hari #3 - Sesuatu Yang Menguatkan Anda

Setiap orang pasti ada sesuatu yang menguatkan diri dia.



Bagi aku pula 4 orang (kecuali gambar aku) di atas adalah penguat diri/jiwa/hati aku.  Merekalah segala-galanya bagi aku.

#Cabaran30Hari
#KelabBloggerBenAshaari

AZLINA MY

Friday, September 5, 2014

Cabaran 30 Hari #2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda

Emmm... termenung juga aku nak fikir apa ya cara-cara yang boleh memenangi hati aku.  Senang cerita aku ambil sikit-sikit cara En Khairol masa ngorat aku dulu haha.

Cara #1
Bagi coklat.  Ya, aku penggemar coklat.  Sangat-sangat sukakan coklat.  Kalau coklat bar aku suka yang kosong sahaja.  Kalau berkacang aku suka almond.  Kacang lain tak berapa sangat.  Senang cerita bagi aku yang kosong sahaja.  Selain daripada coklat bar, aku suka Kinder Bueno dan Kit Kat.

Cara #2
Bagi bunga.  Aku suka apa jua jenis bunga yang cantik dan warna yang menarik terutamanya bunga ros.  Cubalah bagi aku bunga gerenti aku senyum sampai ke telinga ahakkss.

Cara #3
Cakap lembut-lembut jer dengan aku.  Aku tak suka orang yang cakap kasar-kasar atau yang suka marah-marah tak tentu pasal.

Cara #4
Kalau nak memenangi hati aku dengan bagi hadiah, aku suka hadiah kasut haha.

Cara #5
Buat kelakar sebab aku suka ketawa.


#Cabaran30Hari
#KelabBloggerBenAshaari

AZLINA MY

Thursday, September 4, 2014

Cabaran 30 Hari #1 - 1 Gambar Terbaru Anda dan 5 Fakta Tentang Diri Anda

Dua tiga hari ni ada perasan masa blogwalking, ada blogger-blogger yang buat entry mengenai Cabaran 30 Hari.  Mula-mula buat tak tahu jer tapi bila dah bila buka blog orang ni, ada... bila buka blog orang tu pula ada juga cabaran tu jadi macam eh macam nak buat jugalah memandangkan blog aku ni pun dah nak bersawang dah hehe.  Bila dah rasa cam excited tu tiba-tiba jadi terencat pula sebab ingatkan Cabaran 30 Hari ni untuk ahli Kelab Blogger Ben Ashaari sahaja.  Terus jadi down kejap.  Tup tup ari ni terbaca kat blog http://marqiscareno.blogspot.com/2014/09/apa-tu-cabaran-30-hari.html mengatakan... aku quote kat bawah ni :-

..."Segmen Cabaran 30 Hari ni adalah idea dari rakan blogger Sue Izza dan jugak rakan-rakan lain dari Kelab Blogger Ben Ashaari... asalnya segmen ni hanya cabaran sesama sendiri... nak tengok sape yang gigih dan rajin update entry setiap hari sebab ada antara rakan blogger yang makin hari makin lemau nak update entry... kadang-kadang seminggu sekali baru blog berupdate... alasannya sebab takda idea nak menaip... Dari situ wujudnya segmen Cabaran 30 Hari ni.


Rasanya ramai yang pelik kan tibe-tibe ramai pulak blogger yang update entri pasal Cabaran 30 Hari nii... aku pun terkejut gak sebab ramai yang tanya macam mana nak joint... hehehhee... boleh jer kalau nak joint... tiada syarat khas pun... ada orang ingat kena jadi member#KelabBloggerBenAshaari  dulu baru boleh joint... Ehhhh... takde la syarat macam tu... sape-sape pun boleh jer joint... terbuka untuk semua..."

Berbunga-bunga semula rasa hati nak joint Cabaran 30 Hari ni.  Ramai yang buat mulai 1 September lepas sebab senang kan tak adalah termiss ke apa, cantik jer ikut tarikh sampai 30 September nanti.   Aku ingat aku mula je lar hari ni malas nak backdated segala cuma entry aku nanti tak ngam dengan tarikh je lar hehe.

Untuk cabaran pertama ni kena letak gambar terbaru anda.  So, gambar terbaru aku seperti di bawah ni.

Rasanya ini yang terbaru masa pergi ke Legoland, Johor Bahru pertengahan bulan Ogos yang lepas.

Seterusnya 5 fakta tentang diri anda.

Fakta #1 
Basically, aku adalah seorang yang pendiam.  Walau bagaimanapun kalau aku dah kenal seseorang tu atau aku berada dalam kalangan yang menyenangkan, aku akan menjadi peramah.  

Fakta #2
Aku seorang yang sensitif.  Senang menangis bila ada berita-berita yang menyedihkan.  Bahkan kalau ada orang yang marah atau meninggi suara, walaupun bukan pada aku tapi aku dengar, aku pun akan terasa.

Fakta #3
Aku susah nak marah orang.  Kalau aku marah, aku akan mendiamkan diri.  Bukan apa kalau aku nak marah, air mata yang akan keluar dulu bukan percakapan hehe.  Jadi, aku lebih senang mendiamkan diri sampai rasa dah tenang baru aku bercakap.

Fakta #4
Aku kurang suka memasak tapi suka buat kuih, kek dan sebagainya.  Memasak tu bukanlah tak suka langsung, kena juga memasak untuk suami dan anak-anak tapi kalau diberi pilihan memasak atau mengemas aku pilih mengemas hehe.

Fakta #5
Suka kucing tapi tak boleh nak bela sebab suami tak berapa suka.  Tak apa, tak apa suruh anak-anak pujuk nanti hehe.

Ok, dah siap cabaran pertama.  Harap-harap dapat buat cabaran ni dengan berdisiplinnya hehe sehingga ke hari 30 dan tak adalah bersawang sangat blog aku ni.

#Cabaran30Hari 
#KelabBloggerBenAshaari 

Wednesday, July 23, 2014

Majlis Perkahwinan Sepupu

Ini kisah awal bulan Mei lepas.  Punyalah berzaman nak cerita ek.  Bukan apa baru-baru ni jer datang semangat rajin nak update blog.  Kalau tidak lemau jer, buka blog, baca sikit lebih kurang, tutup semula.  Gitulah selalunya.  Tak taulah kenapa jadi malas lak haha.

Takpe takpe kita terus ke cerita sebenarnya.  Pada 4 Mei lepas berlangsung majlis perkahwinan sepupu lelaki aku.  Sepupu aku ni namanya Mohd Zulhilmi tapi kami panggil Emi jer, anak kepada mak saudara sebelah mak aku.  Dia sekarang ni dah jadi doktor, bertugas kat Hospital Temerloh.  Majlis pernikahan Emi ni dah selamat berlangsung pada cuti umum Hari Pekerja iaitu 1 Mei tapi aku dan keluarga belah Kuantan ni tak dapat nak pergi sebab cuti pun jatuh hari Khamis, hari Jumaat still kerja so keluarga  KL je lah yang pergi.

Aku sekeluarga dengan mak dan abah aku bertolak ke KL petang Jumaat tu.  Adik aku 3 beranak pulak bertolak petang Sabtu sebab suami dia ada kerja lak.  So, tak dapatlah dia attend kenduri belah perempuan pada hari Sabtu tu.  Dapat pergi belah lelaki je lah.  Kami sampai KL lebih kurang pukul 12 tengah malam.  Jadi lewat sebab pergi menghantar bekalan untuk anak saudara En Khairol yang belajar kat KLMU.  Kami pergi singgah kat rumah mak saudara aku dulu.  Sampai situ kakak aku 2 orang ada kat situ tengah packing goodies bag.  Dah nak siap dah, aku tolong sikit-sikit jer.  Kemudian baru kami balik ke homestay.  

Keesokannya hari Sabtu kenduri belah perempuan.  Majlis diadakan di Dewan Institut Kraf Negara kat Templer Park, Rawang.  Kami bertolak lebih kurang pukul 11 pagi dari rumah mak saudara aku tu.

Pasangan pengantin, Dr. Zulhilmi dan Siti Nuraihan

Ambil kesempatan bergambar kat luar dewan.  Cantik pulak pintu gerbang ni.  Aku recycle baju kurung aku. Temanya biru, malas dah nak beli baju lain.  Cuma shawl je aku beli, RM10 jer.

Close up sikit.  Pandai pulak pandang kamera si kecik aku ni.

Kiss sikit!

Dah namanya Dewan Kraf, ada la segala benda alah gendang ni.  Anak-anak aku apa lagi bergendang sayanglah.

Aduhh, anak sapalah yang pakai selipar terbalik ni *tepuk dahi*

Dah siap semua makan, bergambar, bergendang, kami pun bertolak balik.  Tak singgah mana-mana pun sebab cuaca mak aih panas berdering.  Sampai jer homestay terus mandi, salin baju segala.  Kemudian kakak aku mengajak pergi beli coklat kat Masjid Jamek sana tu.  Plan nak naik LRT dari Kampung Baru.  Anak-anak bila dengar tu suka hatilah.  Ok, pasal berjalan semua ni tak payah ceritalah sebab ni pasal majlis perkahwinan kan hehe.  Balik dari berjalan tu dah dekat pukul 9 malam.  Siangnya mak saudara dah pesan malam nanti datang rumah sebab ada benda lagi nak disiapkan sebab nak hantar ke dewan untuk majlis sambut menantu hari Ahad esoknya.  Habis dah sampai homestay kul 9 malam, dengan penatnya camne nak gi.  

*hantu punya anak saudara suruh datang tolong dibantainya gi berjalan*

Jadinya tak pergilah ke rumah mak saudara.  Biarlah abang dengan kakak ipar yang baru sampai dari Muar dan yang lain-lain tu yang tolong pulak hehe.  Tak per habis majlis esok kami pulak tolong.

Esok Ahadnya majlis sambut menantu belah lelaki pula, belah kamilah tu.  Dalam pukul 11 pagi kami dah sampai kat dewan.  Majlis sambut menantu diadakan di Dewan Tan Sri Mahfoz Khalid kat Jalan Tun Ismail.  Kali kedua berkenduri di sini.  Kali pertama dulu masa kenduri kahwin kakak kepada Dr. Zulhilmi, Huda.  Apa-apa saudara-mara soru dulu.  Lapar weh, nanti nak layan tetamu lak hehe.

En Khairol dan abang aku yang nombor 3, abang Hashim tengah menyusun goodies bag.  Kali ni belah lelaki temanya hijau.  Kebetulan aku ada kain sari warna hijau yang belum ditempah.  Apa lagi aku pergi hantar tempah dan berbaju barulah aku masa majlis ni.  Alaa tak ambil gambar pulak baju aku tu.

Amsyar dan Amzar berlari-larian dalam dewan 

Suasana dalam dewan

Untuk mengumpan Amzar supaya tidak terlalu menakal, bagi chupa chups.  Ikut ko lah nak, nak buat apa dengan chupa chups tu asalkan tak mengamuk.

Jamuan makan macam biasa habis pukul 4 petang.  Kami ni stayback lah untuk bantu mengemas/mengambil apa yang patut.  Kakak aku yang duduk Johor dah balik dah.  Abang aku yang nombor 2 pun dah balik dulu.  Tinggal aku, kakak sulung aku, adik aku dengan mak dan abah jer.  Kami akan balik pagi Isnin.

Selesailah sudah majlis perkahwinan sepupu aku ni.  Ada lagi 2 orang adik lelaki dia, belajar lagi.  Lambat lagilah kot majlis diorang hehe.  Buat Dr. Zulhilmi aka Emi dan Siti Nuraihan, SELAMAT PENGANTIN BARU diucapkan.  Semoga kekal berbahagia hingga ke Jannah.  

#PrayforMH370
#PrayforMH17
#PrayforGAZA

AZLINA MY

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2014



Di sini saya dan keluarga ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri kepada semua pembaca blog saya ini dan rakan-rakan semua. Mohon maaf zahir dan batin seandainya ada terkasar bahasa, terlanjur kata dan tingkah laku.  Sesungguhnya saya bukanlah insan yang sempurna dan tidak pernah lari daripada membuat kesilapan. 


SELAMAT AIDILFITRI
KEPADA SAUDARA SERTA SAUDARI
SETAHUN HANYA SEKALI
MERAYAKAN HARI YANG MULIA INI

DI MASA BULAN RAMADAN
KITA BERPUASA HINGGA SEBULAN
PABILA SYAWAL MENJELMA
HARI RAYA DISAMBUT DENGAN GEMBIRA

MISKIN KAYA MEMAKAI BAJU BARU WARNA-WARNI
MENGUNJUNGI SANAK KAUM FAMILI
SUNGGUH HEBAT PEMANDANGAN DI HARI RAYA INI
TUA MUDA WAJAH BERSERI-SERI

MARILAH BERGEMBIRA
BERSAMA MENIKMATI HARI RAYA
MINTA MAK KUIH SEPOTONG
SAYA MAHU MAKAN KERNA PERUT KOSONG

MAAFKANLAH JIKA ADA TERLANJUR PERKATAAN
DIHARAP SUPAYA JANGAN DISIMPAN
KU BERDOA SELAMAT PANJANG UMUR MURAH REZEKI
SEMOGA KITA AKAN DIBERKATI

SELAMAT HARI RAYA
HARI UNTUK KITA BERSUKARIA
SELAMAT KAMI UCAPKAN
UNTUK KITA HINGGA SAMPAI TAHUN DEPAN

SELAMAT HARI RAYA

#PrayforMH370
#PrayforMH17
#PrayforGAZA

AZLINA MY

Saturday, July 5, 2014

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My



Pada Ramadan kali ni Nile.Com.My telah berbesar hati nak memberi duit raya kepada pelanggan-pelanggannya.  Cara nak menyertai giveaway ni pun mudah aja.

* Buat entry dengan tajuk 'Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My
* Letak banner di bawah di dalam entry tersebut dan link kan banner tersebut dengan link ini 


http://www.nile.com.my/page.php?cd=76

* Dalam entry tersebut juga ceritakan kalau dapat RM300 tu apa nak buat sama ada untk bulan Ramadan atau nak menyambut hari raya nanti.  Contohnya nak beli baju raya ke, nak belanja buka puasa ke dan apa-apa yang nak buat.
* Last sekali emelkan penyertaan tersebut ke give_away@nile.com.my dengan maklumat seperti berikut:-
Raya GiveAway (Nama Penuh Korang) 

a. Link Blog :
b. Nama Penuh :
c. H/p Number :
Hadiah-hadiah adalah seperti di bawah.
2 x Pemenang Bertuah akan mendapat RM300 tunai
4 x Pemenang Bertuah akan mendapat RM100 tunai

InsyaAllah ada rezeki aku nak dapat RM300 tu aku nak tambah untuk perbelanjaan masa bercuti sekeluarga ke Legoland, Johor Bahru dalam bulan Ogos nanti.

Tarikh akhir untuk menyertai giveaway ini ialah pada 21/7/2014 jam 11.59 malam.

Jadi apa lagi jomlah join ramai-ramai!
AZLINA MY

Biadunita Sharifah Aini Meninggal Dunia


Foto

Awal pagi ni dikejutkan dengan berita Datuk Sharifah Aini meninggal dunia pada jam 1.26 pagi ini.  Rasanya baru jer semalam baca berita beliau dimasukkan ke hospital akibat sukar bernafas.  Lepas bersahur tadi aku saja jer buka FB tup tup baca berita beliau meninggal dunia.

Lama sebenarnya tak dengar berita pasal beliau.  I'm not a big fan of her tapi lagu-lagunya banyak yang sedap-sedap.  Suaranya pun lunak sangat.  Tak adalah penyanyi lain yang sama suara dengan beliau.

Bertuah beliau kerana dipanggil penciptaNya di bulan yang mulia.  Sama-samalah kita sedekahkah al-Fatihah dan berdoa agar beliau ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Untuk berita selanjutnya boleh baca DI SINI.

Innalillah hiwainnalillahhi rajiun

AZLINA MY

Friday, July 4, 2014

Chocolate Oat Choco



Sekarang ni aku terjebak pulak makan biskut ni.  Sedap pulak, campuran oat dan coklat.  Ini beli kat Tunas Manja.  Tak ingat pulak berapa harga sebungkus besar tu.


Tak kiralah sedap ke tak sekarang ni, yang penting 'HALAL'


AZLINA MY

Thursday, July 3, 2014

Hari Lahir 2014




Alhamdulillah, today, 3rd of July is my birthday.   Pagi tadi bangun daripada tidur, sangat-sangat bersyukur masih lagi diberi peluang bernafas di bumi Allah SWT ini.    

Di kesempatan ini nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada kawan-kawan yang ucap selamat sama ada di alam maya, Facebook dan sebagainya serta di luar.  Semoga Allah SWT turut membalas kembali apa yang diucapkan.

Apa hajat ya birthday kali ni?  Emm semoga diberi kesihatan yang baik untuk bekerja dan melaksanakan ibadah juga menjadi isteri dan ibu yang baik buat suami dan anak-anak.

AZLINA MY

Monday, June 30, 2014

Makan Ayam Penyet

Ada satu malam tu En Khairol ajak makan kat luar.  Terus dia ajak makan kat Ayam Penyet.  Memang ada satu restoran Ayam Penyet baru buka kat Indera Mahkota.  

Suka pula tengok gambar ni

Puas nak suruh Amsyar pandang kamera

Tengok gambar yang ni pun tutup mata

Amzar pun sama, panggil panggil suruh pandang kamera dia buat tak layan jer

Keadaan dalam restoran.  Masa ni tak ramai orang.

Dekorasi dalaman

Menu yang kami pilih.  Ada ayam penyet, ayam balado, udang penyet dan terung balado

Alhamdulillah, kenyang kami anak beranak malam tu.  Terima kasih belanja kami En Khairol.  Semoga dikurniakan rezeki yang melimpah-ruah lagi untuk belanja kami hehe.


AZLINA MY

Salam Ramadan







AZLINA MY

Wednesday, June 25, 2014

Belajar Cara Menulis Berita



Baru-baru ni aku ada menghadiri satu Bengkel Penulisan Berita anjuran pejabat aku.  Bengkel selama sehari ni telah diadakan di Hotel Shahzan Inn, Kuantan.

Adakah aku feeling feeling nak jadi wartawan?  Nak gantikan si wartawan kepoh Zubir Ali tu ke?  Haha tak adalah *sambil selak rambut cam iklan syampu Pantene*

Sebenarnya aku hadir bengkel ni untuk mempelajari teknik yang betul dalam menulis berita.  Mana tahu boleh aku aplikasikan semasa menulis di blog ini. Lagipun aku suka belajar sesuatu yang baru.


Bengkel tersebut telah dikendalikan oleh En Sofian Makmun, Pegawai Penerbitan dari INTAN Bukit Kiara.  Banyak pengetahuan dan pengalaman yang telah dikongsikan oleh beliau.

Semoga segala yang aku pelajari dalam bengkel tersebut boleh digunakan semasa melaksanakan kerja-kerja pejabat.

AZLINA MY

Wednesday, June 18, 2014

Perfect Lifestyle 2014 - Home and Living Exhibition



20-22 June 2014

Perfect Lifestyle ’14 Home & Living Exhibition

@ Setia City Convention Centre, Setia Alam

Over 400 booths and
150 top exhibitors!
Don’t miss out on the
Perfect Lifestyle ’14 Home & Living Exhibition!
Location
Setia City Convention Centre (SCCC)
No. 1, Jalan Setia Dagang AG U13/AG
Setia Alam Seksyen U13
Shah Alam, Selangor
Time
10.00am to 9.00pm

Sumber : http://www.shoppingnsales.com

AZLINA MY

Hwee Seng Warehouse Sale



27-29 June 2014

Hwee Seng Warehouse Sale

Up To 85% Off!

For the first time ever, HweeSeng Electronics Sdn. Bhd,
the official distributor of top brand headphones and audio products,
is offering amazing headphones and audio deals
on all the labels that they carry!
Products Offered
Various audio equipment such as AV receivers,
headphones, docking systems, speakers
and many others from top audio brands including Beats by Dr. Dre,
Onkyo, V-MODA, Monster, SOL REPUBLIC
and Jamo, Paradigm, Teac
and many more
Location
Hwee Seng Electronics Sdn Bhd
Building Information Centre
Floor Lot 2, Jalan 51A/243
Petaling Jaya, Selangor
Tel : 03-78754840
Time
11.00am to 7.00pm
Terms & Conditions Apply
While stocks last
All items are sold on 1st come, 1st served basis
No reservation of stock is allowed
to ensure fairness to all who come early
For more info, please visit


Sumber : http://www.shoppingnsales.com


AZLINA MY

Mother and Baby Kids Expo



20-22 June 2014

Mother, Baby & Kids Expo 2014 @ PWTC

Visit the region’s branded & widest selection of
Mother, Baby & Kids Expo 2014
BIGGEST Baby Fair ever!
Massive varieties of 500 brands + up to 70% amazing deals
100+ exhibitors and non-stop stage activities
Over 20,000 products
FREE ADMISSION
Products Offered
Strollers
Cots
Prams
Diapers
Milk Powders
Baby Gadgets
Reshaping
Kids Education
Toys
and many more
Location
Putra World Trade Centre, KL
Time
11.00am to 9.00pm
For more info, please visit
Tel : 012-6700773

Sumber : http://www.shoppingnsales.com



AZLINA MY