Wednesday, February 20, 2013

Konsert Anuar Zain 3 Dekad - Muzik, Cinta dan Sanubari

setelah sebulan lebih menunggu, dengan cabaran nak mendapatkan tiket semua, akhirnya sampai jua aku ke Stadium Malawati, Shah Alam ni.   aku berdua dengan En Khairol, bertolak dari Kuantan kira-kira jam 10.00 pagi hari Sabtu tu.  sepatutnya boleh sampai awal ke Shah Alam tapi masa kat Ampang, jalan jem pulak.  dah sampai pukul 1 lebih mana tak jem hehe.

kami pergi terus ke hotel di Seri Petaling dulu untuk check-in.  ala hotel bajet jer, nak stay semalaman je kan.  lepas check-in dan rehat sekejap baru kami keluar semula cari makan dan survey jalan ke Stadium Malawati.  lagipun nak tukar tiket sekali sebab dah tukar venue kan dari Stadium Putra Bukit Jalil.  tempat duduk pun bertukar juga.




lepas tukar tiket apa lagi bergambarlah dulu.  malam karang mesti tak sempat hehe.  tak banyak sangat bunting gambar Anuar Zain.  cuma kat pintu masuk je letak bunting yang besar.  lepas tu kami pun balik semula ke hotel.  lepas rehat dan sempatlah juga terlelap sekejap, kira-kira jam 7.00 malam kami pun bertolak ke stadium.  nak dijadikan cerita hujan lebat selebat-lebatnya di sepanjang Lebuh Raya Shah Alam.  perjalanan yang sepatutnya ambil masa dalam 15 ke 20 minit jadi 1 jam.  ingatkan nak isi perut dulu tapi tak sempat.



suasana di pentas sebelum konsert bermula.  emm kalau ada duit terpijak memang dah beli dah tiket VIP kat depan sekali tu hehe.


nak tau tempat duduk aku, tempat yang atasssssssssss sekali.  kalau aku tahu awal-awal dah call ticketcharge tu bagi tempat duduk rendah sikit.  memang sayup gile, gayat sekejap aku pandang ke bawah.







\


inilah gambar-gambar yang sempat diambil masa konsert.  duduk jauh kan inilah yang termampu.

beli jugalah cenderamata untuk kenangan


secara keseluruhannya memang puas hatilah konsert Anuar Zain kali ni.  sound system pun bagus, memang dengar suaranya meremang bulu roma.  sesekali bila dengar Anuar Zain nyanyi nampak dia sebak, mungkin tak sangka konsertnya dapat sambutan.  aku pun bila sama-sama ikut nyanyi tu rasa sebak juga.  kebanyakan lagu-lagu popular telah dinyanyikan macam Keabadian Cinta, Perpisahan, Sesuci Cintamu, Lelaki Ini, Sedetik Lebih dan banyak lagilah.  yang paling havoc mestilah semasa kemunculan Nora Danish masa lagu Ajari Aku.  walaupun sekejap tapi cukup meninggalkan kesan.  kemudian ditayangkan secara eksklusif klip video sambungan Sempurnakan Aku.

akhirnya lepas juga hajat nak tengok konsert Anuar Zain.  thanks kepada 'baby' kerana memberi kerjasama pada mama.  ya lah cuak juga takutlah terbersalin awal hehe.  lepas ni tak taulah bila pula Anuar Zain nak buat konsert lagi.  yang pasti yang terdekat mesti masa Minggu Setiausaha kan.  taknya nak pergi sebab masa tu tengah berpantang dan tiket lagilah mahal sebab eksklusif.

Lina

2 comments:

mummy_ayu said...

bestnya gie konsert anuar zain nie...harap ada la siaran nanti kat astro ker.mana tau kan?

Lina said...

mummy ayu

mesti adanya nanti tu...lgpun nanti akan dikeluarkan dlm bentuk dvd