Wednesday, January 9, 2013

Serba-Salah

apa penyelesaian atau apa tindakan kalian kalau mengalami situasi macam ni?  ibu atau bapa suami kalian baru meninggal.  kalian pula tengah pregnant.  kemudian family belah suami buat permintaan kalau baby yang lahir nanti jantinanya sekian sekian letak sempena nama ibu atau bapa yang telah meninggal tu.  sedangkan kalian memang dah siap-siap senarai nama dah, kalau baby lelaki nama ni kalau baby perempuan nama ni.  macam mana nak buat yer?


Lina

6 comments:

ejulz said...

hak meletakkan nama pada ayah dan ibu.. rasanya kalau timbul isu ni kene pandai2 jwb kpd family bgtau dah plan awal2 nak letak nama.. dan kene jaga hati diorang ketika bg pendapat. agak sukar gak situasi ni sbnrnye.. hehe

Ayen... said...

ape motif dan rasionalnya buat gitu?x penah dgr lg kes gini....

atty's said...

kalau kty pun mmg ler serba salah..
tp kita ada hak utk menamakan anak kita..jdk kty mungkin terus terang..je..dah ada nama nak kasi..

atau pun amik skit je nama yg dicdgkan..tp jgn ltk nama panjang2..sian budak tu nanti..kalo nama panjang2

Lina said...

ejulz

setuju tu...ni ibarat situasi diluah mati mak ditelan mati bapak... itulah takut pihak satu lagi terasa hati jer

Lina said...

ayen

entah x taulah apa motifnya mungkin nak mengingati

Lina said...

kak ty

sy pun berpendapat gitu kena terus-terang, nampak gayanya tugas suamilah tu hehe