Tuesday, January 22, 2013

Check Up 33 Minggu

Malam tadi seperti biasa pergi check up kandungan.  aku sekarang dah start pergi check up 2 kali sebulan.  alhamdulillah semuanya ok.  air kencing ok, hb pun ok 11.6.   berat naik 600gm.  tekanan darah pun ok.  ambil masa sikit masa doktor scan baby.  kepala baby dekat bahagian bawah tapi tak masuk laluan lagi.  kemudian doktor tunjuk kakinya, tangan, tuttt nya memang nampak jelaslah.  masa scan adalah 2, 3 kali baby menendang.  haha macam tau jer mama dengan ayahnya tengah tengok.  saiz kandungan sama dengan usianya.  berat doktor kata dah 2.1kg.  oklah tu.  kalau keluar nanti sama berat dengan abang dan kakaknya dulu pun ok juga, senang sikit nak bersalin hehe. doktor pun dah suruh mula kira pergerakan baby dalam sehari.   so, next check up pada 4 Feb.  emmm tak lama dah lagi nak deliver.  rasa berdebarlah juga tapi ignore kan jer hehe sekarang ni.  nak gi tengok Anuar Zain dulu.  baby bagi mama peluang dulu yer ;-).


sumber : google

Lina



2 comments:

ieda immi said...

lama x singgah sini dik
dah besar kandungan
dah nak bersalin !
tahniah dan semoga selamat ye dik ;)

Lina said...

ieda immi

terima kasih kak ieda