Saturday, December 29, 2012

Durian Kampung

ini cerita dalam bulan November lepas.  dah abis belaka dah pun buah-buah duriannya.  ini buah durian hasil dari kebun arwah pak mertua aku.  2 kali merasa buahnya.  sekali masa bulan Julai hari tu.  lepas tu berbuah lagi.  memanglah puaslah kalau sesiapa yang suka durian kampung.

buah durian yang dikumpul

tengoklah tu bergayut-gayut lagi kat pokok

satu dahan tu memang banyak buahnya

mak buyung ni pun nak bergambar juga dengan durian

tengoklah pokoknya memang besar, mak mertua aku kata ni durian saka

cehhh konon-konon mengumpul durian

haha kebetulan masa tengah kumpul tu ada sebiji durian gugur, nasib baik tak kena aku

En Khairol pun nak juga bergambar

kebun nilah antara peninggalan arwah pak mertua aku untuk anak dan cucu-cicitnya.  cukuplah kalau nak makan durian, tak payah berbeli.  aku masa pregnant ni memang puas sungguhlah makan durian sampai sakit tekak bagai.  last-last nanti anak aku tak minat durian.  macam Qistina dengan Amsyar, masa ngandungkan diorang memang selak makan durian, end up dua-dua tak suka durian.  habis nak buat camno?


Lina

3 comments:

TechKini.com said...

buat tempoyak best ni :D

Tech Kini

Lina said...

TechKini.com

dah jenuh buat tempoyak dah hehe

Ayen... said...

xde jemput dtg umah pun....uhuk3