Sunday, December 23, 2012

Cameron Highlands Hari 3 - Kea Farm & Cameron Valley

hari terakhir di Cameron.  kami check out awal sikit sebab nak pergi shopping kat Kea Farm.  tak adalah shopping beria sangat pun, cuma beli bantal, sayur-sayur dan t-shirt untuk anak-anak saudara.

hai budak-budak nampak nugget macam tak pernah makan

aku beli jagung kat sini sebab RM10 dapat dalam 15 biji

masa ni singgah beli t-shirt Cameron kat kedai kat atas tu

fuhhh nasib baik kami dah nak balik sebab jalan jem nak naik ke Kea Farm

balik dari Kea Farm singgah lagi kat Strawberry Corner tu sebab En Khairol kata teh kat situ murah

tengah pilih-pilih nak beli teh perisa apa

dari Strawberry Corner kami teruskan perjalanan turun.  berhenti pun kat Cameron Valley sebab dah plan nak singgah situ.  ye lah asyik pergi Boh Tea Centre je kat situ tak singgah pun.  so enjoy the pics!
















keluar dari Cameron Valley nampak ada orang jual petai kat tepi jalan tu.  singgah belilah apa lagi.

Lembah Bertam laluan balik kami.

jadi berakhirlah cerita pasal percutian aku sekeluarga ke Cameron Highlands.  kiranya ni percutian utama kami sekeluarga untuk tahun 2012 ni.  ada lagi cerita aku bercuti tapi cuma percutian pendek jer 2 hari 1 malam.  nanti aku up kan entrynya.


Lina

2 comments:

Ayen... said...

seronok kalian semua kan.ku doakan semoga kebahgiaan ini akan terus kekal hingga akhir hayat,Amin....

wan nurul hezrina said...

dulu pernah g sekali masa 1st baby kecik lagi..nnt nak pergilagi bawak mama jenjalan..sukakan iklim kat sana.sejuk=)