Monday, November 26, 2012

The Last of The Twilight Saga - Breaking Dawn Part 2

sumber : google



seperti yang ditunggu-tunggu, hari Jumaat lepas dapatlah aku pergi menonton sequel terakhir The Twilight Saga - Breaking Dawn Part 2.  ajak sekali 2 orang anak saudara En Khairol.  kami keluar rumah lepas maghrib terus menuju ke Berjaya Megamall nak menonton di GSC.  beli tiket on the spot je tengok pukul 9.00 malam.  sebelum tu pergi isi perut dulu kat Rasamas.

emmm nak cerita macam mana ye sequel akhir ni.  permulaan cerita memang menarik sebab menunjukkan kehidupan Bella yang baru sebagai pontianak.  mata yang merah, kekuatan baru yang Bella dapat yang begitu  hebat.  lepas tu adegan 18SX yang daring giler.  kalau tonton kat internet agaknya lagi daring kot hehe.  kemudian slow slow tunjukkan Renesmee yang masih baby.  

1 jam pertama semuanya biasa jer, kemuncak adalah masa pertemuan keluarga Cullen dan kenalan mereka dengan puak Volturi.  kat sinilah ada sedikit ketidakpuasan di hati.  kalau cerita nanti spoil pulak pada yang tak tengok lagi.  tak apalah kalian tontonlah sendiri.

yang aku suka adegan last iaitu masa Bella tunjuk ke Edward kenangan mereka masa mula-mula berkenalan sampailah Bella bertukar menjadi pontianak.  masa tu touching sangat sebab aku kan mengikuti filem Twilight daripada mula rasa macam terbawa-bawa sekali.  pulak tu background lagu A Thousand Years memang kenalah.

berakhirlah sudah saga Twilight tu.  emmm tahun depan tak adalah tertunggu-tunggu lagi.  lepas ni tunggu DVD dia dan cari novelnya pulalah hehe.


Lina

2 comments:

mummy_ayu said...

suka sgt ..rasa mm nak tgk lagi pun ada...harus beli DVD buat koleksi.

Rozita said...

ramai yg suka cerita ni kan? tak pernah follow pun jalan cerita dia...