Friday, June 1, 2012

Snow White and The Huntsman

semalam kan tayangan pembukaan filem Snow White and The Huntsman, so aku pun gigihlah ajak en khairol pergi tengok malam tadi.  Ya lah cerita ni yang aku tunggu-tunggu tahun ni selain daripada cerita Breaking Dawn Part 2 bulan November nanti.  

nak dijadikan cerita dalam sejarah aku tengok wayang, first time aku duduk kat barisan kedua daripada depan.  ha ko mendongak sepanjang masa menengok hehe.  haha membebel en khairol kat aku, dia kata kalau aku pergi beli tiket sendiri tanpa dia mesti ada je tak kena.  aku buat muka toya je bila en khairol perli-perli hehe.  ohhh lupa lak bawa juga qistina sebab mertua aku balik lambat sikit dari kebun jadi tak boleh nak tinggallah. 

okay, sedikit review ya mengenai filem ini.  bagi aku agak okaylah ceritanya, lari daripada jalan cerita yang biasa fairytale snow white ni.  mungkin nak lari sedikit daripada typical biasa.  kalau snow white yang biasa kita tengok dari kecil tu, sinematografinya, costume, watak-wataknya sentiasa cantik jer kan tapi dalam filem ni, tak banyak yang cantik, ada kotor, ganas, perang.  

kalau part yang komedi sikit bila dah masuk watak orang-orang kerdil, barulah gelak-gelak sikit.  watak Snow White pun sentiasa muram jer tak macam Snow White biasa kan sentiasa senyum walaupun ditimpa masalah.  mungkin nak sesuaikan dengan jalan cerita tu jadi dibuat watak Snow White begitu.  


lakonan Kristen Stewart pulak (faktor utama aku tengok filem ni), bagi aku biasa jer, ada part part tertentu sedikit macam Bella Swan pulak especially masa part dia mati terbaring atas pelantar tu sebijik dalam Breaking Dawn Part 1 yang mati lepas lahirkan baby cuma baju je warna lain.  yang paling menyerlah of course lah Charlize Theron.  memang mantaplah dia sebagai permaisuri yang kejam dan berkuasa.                                     






emmm aku tak puas hatilah, macam tergantung je ceritanya.  taknaklah cerita lebih-lebih kalau kalian tontonlah sendiri.  so, daripada 5 bintang aku bagi 3.5 bintang.

Lina

12 comments:

zh-ena said...

tu la kan mcm tergantung jea part yg last tu

atty's said...

kty baru nak tgk esok..alor tp baca komen ena..tergantung yg tak besh nie

Lina said...

zhe-na

itu lar x puas ati skitlah

Lina said...

atty

xpe kak ty...kak ty pergi je tengok dulu x rugi mana pun hehe dia xlah tergantung sgt tp cam x puas ati lah ending setakat tu jer

Sidratul Muntaha said...

boleh bwk budak yer?
ehehe.
boleh la aku nengok kat wayang bwk bdak2 ni

hazman aka species1980 said...

Hurmmm.... kalau tergantung tu makna kata ada sambungan la tue.. p/s : Kalau boleh mintak remove word verification nie... leceh la nak komen

Lina said...

sidratul muntaha

sebenarnya filem tu PG13 ayu tp t'paksa bawak jg anak, mmg ada adegan cium rasanya 3 adegan tp x lama sgt n xlah mengghairahkan sgt cuma adegan charlize theron dgn raja ms mlm pertama tu kurang sopan skitlah

Lina said...

hazman

x taulah tu klu ada sambungan cam x kena lak hehe

terima kasih kerana teguran pasal word veri tu mmg x tau sungguh sbb sy pun x suka klu komen blog org ada word veri tu dan sy dah remove dah

Nizam said...

DVD dah keluor ke....

Ezdafazna Ahmad said...

kak azz, mmg jenis air muka si kristen stewart ni pun jenis serius je.. tu yg nmpk snow white tu mcm tak nak senyum jer... hehehe..

Lina said...

Nizam

tak kuar lg lar en nizam

Lina said...

ezdafazna ahmad

tu lah pasal ezza...suka ke sedih sama jer