Tuesday, April 3, 2012

Dinner Puspanita Cawangan Negeri Pahang


baru-baru ini telah diadakan satu Jamuan Malam Puspanita sempena dengan Mesyuarat Agung Puspanita Cawangan Negeri Pahang.  Jamuan Malam yang bertemakan Arabian Night tersebut telah menggamit ramai ahli Puspanita untuk turut hadir, termasuklah aku :-).  gigih ok cari baju untuk menepati tema hehe.


di meja pendaftaran

di dalam dewan, walaupun rimas tapi pakai jugalah kain penutup hidung, nak menepati temalah katakan haha

bersama sahabat sekereta ;-)

bersama rakan sepejabat yang sama-sama hadir

sebelum balik sempat lagi bergambar

bergambar lagi...ohhh aku nampak sungguh rendang di situ huhuhu

hasil daripada mix and match aku untuk malam tersebut.  perbelanjaan kostum untuk malam tersebut seperti di bawah:-

blouse putih - RM19.90 beli di Kamdar sajork

seluar hijau ala Aladdin - RM25.00 beli di Hatyai (kebetulan)

hiasan kepala - sewa RM15.00


rantai labuh - RM15.00 (mulanya beli untuk hiasan kepala)


hiasan pinggang - pinjam 

tudung hitam tiada awning - koleksi sendiri

kasut - koleksi sendiri

kain penutup hidung - diberi oleh sahabat

gelang - pinjam

jam tangan - koleksi sendiri

makeup - sendiri berpandukan youtube

JUMLAH = RM74.90

kalau diikutkan aku nak sewa jer kostum arab ni tapi sewanya mencecah RM100 untuk baju saja tidak termasuk aksesori.  jadi aku rasa baik aku beli saja, ala kalau kita kreatif semuanya boleh jadi.  walaupun tak adalah macam arab tapi ada jugalah ala-ala arabian kan.  lebih kepada Arab moden hehe.  harap-harap dapat dijadikan panduan untuk kalau ada yang tercari-cari untuk tema Arabian ni.

Lina

10 comments:

Neeza.Areef said...

nice..
mekap lawo pndai k.az mekap sndiri

Zue AnnaLeeya said...

ewahhhh... kemain lagik tuh...
nmpak mata jerk... hehehe

Ayen... said...

kahkahkahkahkahkah.....bolehlaa arabnye tu.rendang berbuah xpe jgn rendang x berbuah udah,hehe...

ieda said...

boleh sajork dik !!! .. ;)

zh-ena said...

make up mmg cantik la

atty's said...

cantik nya lina..

BenIm said...

Nk sewa baju arab di mana?

BenIm said...

Nk sewa baju arab di mana?

Sha My heart said...

cantik.

mana nak cari hiasan kepala tu ya?

Lina said...

Sha My heart

sebenarnya kawan yg sewa tp dia x jd pakai n dia bg pinjam so sy lar yg bayar hehe

emmm minta maaf byk tak pasti kawan tu sewa kat mana dah lama dah huhu