Tuesday, November 29, 2011

Dah Tengok


akhirnya hari Sabtu lepas tercapai juga hasrat hati.  setelah setahun menunggu, kemudian tunggu seminggu lagi barulah dapat melepaskan hajat di hati.  apa bendalah yang aku tunggu-tunggu ni ye?  apa lagi kalau bukan The Twilight Saga : Breaking Dawn Part 1.  sebenarnya inilah 1st time menonton siri Twilight ni di pawagam.  3 sirinya sebelum ni aku tengok DVD je.  

disebabkan tak beli tiket daripada awal, masa nak tengok tulah baru terhegeh-hegeh nak beli hehe.  plannya nak tengok pukul 9 malam di GSC, East Coast Mall, sekali dah penuh.  tanya yang pukul 10 malam cuma tinggal 1 seat jer.  takkan pula nak tengok seorang jer, laki den nak duk mana lak yer hehe.  akhirnya dapat pukul 11.50 malam, ngam-ngam tinggal 2 seat saja.  dah bini nak tengok sangat en khairol pun ikut je lah hehe.  

yang tak boleh nak buat aku tunggu DVD keluar sebab nak tengok adegan kahwin tulah.  tengok trailernya memang cantik giler.  bila dah tengok memang cantik especially gaun pengantin bella.  rasa macam dia betul-betul kahwin dengan edward.  yang spoilnya biasalah bila dah masuk Malaysia banyaklah yang kena 'cut'. dah jadi tak best sikit.  takpe tunggu DVD dialah nanti.






picture : credit to http://www.dailymail.co.uk

cuma aku tak berapa sukalah bila bella jadi vampire sebab dah jadi anti-klimaks pula.  aku rasa lagi baik kalau kekalkan bella sebagai manusia sebab kat situ nanti boleh kita tengok kontra kehidupan antara edward-vampire, bella-manusia dan anak mereka-half vampire dan manusia.  aku rasa lagi seronok macam tu tapi dah penulis novelnya nak macam tu kan emmm.

nampak gayanya kena tunggu setahun lagi untuk mengetahui ending kisah Twilight ni.

Lina

6 comments:

diana said...

belum tengok..:p

I E Z S M Y said...

oh my,the dress!! love it!

Lina said...

diana

cepat...pegilah tengok hehe

Lina said...

iezsmy

lawakan hehe ;)

mummy_ayu said...

ah ah..love the wedding dress so much..memang cantiks..tak sabar nak tunggu part 2 plak kan..sbb endingnya tergantung..suspens..

Lina said...

mummy_ayu

itulah endingnya cam tu jer...rs cam x berbaloi jer tgk tp disebabkan minat punya pasal sabo je lah hehe