Tuesday, April 26, 2011

Makan-Makan Di Restoran Mon Rods

setelah beberapa kali cuma lalu sahaja...sabar jer dalam hati bile lar nak masuk...akhirnya malam tadi langkahkan kaki jua ke bangunan merah kelabu tu.  sebenarnya masa mula-mula bangunan ni diubahsuai memang aku dah tertarikh dah dengan kalernya tu.  ohhh aku pergi mana sebenarnya ni yer?  sebenarnya setelah lama memendam rasa chewahhh...dapat juga aku makan kat Restoran Mon Rods hehe.

mementanglah semalam hari gaji ye dak terus makan kat kedai ngeh...ngeh.  ok lar restoran ni agak baru juga beroperasi.  terletak kat Jalan Mahkota, betul-betul berhadapan dengan HSBC.   senang jer nak jumpa sebab kalernya memang lain dari yang lain merah kelabu gitu.  yang jadi excited terlebih tu Mon Rods ni ada bagi diskaun untuk staf government cam aku ni.  walaupun tak banyak cuma 10% tapi oklar tu kan.  kalau jadi member Mon Rods ni pun akan dapat diskaun 10% juga.  pas tu bila dah ada kad member ni...bila tiba bulan hari lahir kita...sepanjang bulan tu bila makan kat Mon Rods akan dapat diskaun 5% pulak.  haaa kan best tu...banyak juga diskaunnya.  ohhh yer kalau nak jadi member bayar RM10 saje untuk sepanjang hayat.   wahhh panjang lebar aku promosi ni.  ni Mon Rods kena bagi komisen ni hehe.

inilah rupanya Restoran Mon Rods

bahagian atas restoran ni dibuat hotel yer...Espikay Hotel...harga bilik tak pastilah pulak sebab aku tak survey :)

ruang dalaman restoran

buku menu

inilah yang aku makan malam tadi...Mushroom Chicken Chop.  harganya RM12.90 yer, en khairol pulak makan Black Pepper Chicken Chop.  harganya sama jer.  bagi aku memang sedap...puas ati lar sebab dah lama tak makan chicken chop yang sedap.  qistina lak makan Nasi Ayam D' Istana, sedap juga.  harganya RM7.30 kalau tak silap. 

oklah bagi korang yang nak try makan kat sini memang disyorkan.  selain daripada nasi ayam dan chicken chop, ada juga cucur seperti cucur bilis, roti bakar, spagetti dan juga makanan western yang lain.  servisnya pulak berdasarkan malam tadi bagi aku ok, taklah lama sangat menunggu.  pekerjanya pun ok.  bolehlar pergi lagi cuba makanan lain lak :).

Nota : gambar-gambar kredit kepada traveldine.blogspot.  aku tak ambil gambar sebab kamera aku kan dah semput.  adusss bile lar nak beli kamera baru huhu.


Lina

10 comments:

ejulz said...

waaaa.. mcm sedap jek.. heHe

New Entry "!!!!!!!!!!!!!!!! "

~izan~ said...

salam kenal,
selalu lalu sini..tak pernah plak nk cuba..nmpk menarik.. thanks citer kat sini =D

Lina said...

ejulz

mmg sedap

Lina said...

izan

ha lepas ni bolelar try...mesti x nyesal :)

AkuAnakMuda... said...

Ingatkan xnak pegi tp bile pn lina cite kat sini tetibe je rase nak pegi plk,hehe....

Ena Qalinsya said...

org kata mahal sbb tgk design dia pun agak mdebarkn kan ihiks... tp bila ko btau harganye, aku ase tu standard nye harga.. leh la try.. dia bukak dr pg kan

Lina said...

akuanakmuda

ape lg pegilar skrg juga haha!

Lina said...

ena qalinsya

alar mula2 aku pun rs cam tu mesti mahal giler tu yg xnak masuk...bila dpt review baekkkk punyer dpd org opis br lar brani g itupun tggu gaji gak hehe...rega makanan mmg std lar xde lar sampai puluh2 cuma belas2 jer paling mahal

akuzle ayu said...

tqvm 4 the review... really help. menu tuh bole pilih kalo nk yg x mahal kan?

Lina said...

akuzle ayu

sama2...review skit2 jer hehe...ohhh menu dia byk lg bole pilih...ada yg murah klu cam western tu mmg std lar belas2 tu...yg lain2 bawah rm10 jer