Wednesday, March 9, 2011

Bagaimana Untuk Berkata Tidak!

aku sememangnya amat lemah dalam perkara ni.  aku memang amat sukar untuk menolak permintaan orang.  aku takut kalau-kalau orang tu akan terasa ke apa kan.  pas tu sebab terasa orang tu akan balas balik ataupun taknak tegur ke apa.

contohnya lar kan kalau orang minta tolong join apa-apa majlis ke tapi aku jenis tak suka majlis ke program tersebut jadi aku taknaklah join.  masalahnya aku tak tau macam mana nak cakap aku taknak join.  walaupun aku dah cakap dengan ayat yang sebaik mungkin tapi aku still rasa bimbang orang tu akan terasa. 

korang ada masalah cam aku ni ker ataupun aku je yang rasa gini.  kalau korang ada experience pasal perkara ni mehlar syer dengan aku.  bole juga aku jadikan panduan huhu.


Lina

5 comments:

Sidratul Muntaha said...

cakap jer tak berkemampuan dan tak berkeupayaan demi mengelakkan kecelakaan.
ohoh...

atty's said...

tolak je cara baik lina..jgn malu2..

Lina said...

sidratul muntaha

mmg gitular slalunya alasan tu tp still rasa x sedap ati

Lina said...

atty

rsnya mmg ckp baik2 tp tu lar takut org tu still terasa...kita mana tau ati org kan kak ty

I AM ME said...

cakap je tak nak. mcm iklan rokok tu.

katakan tak nak kpd rokok. hahaha!