Tuesday, February 1, 2011

Qistina Demam Lagi


gambar dari en google

hari Sabtu dan Ahad lepas qistina dah demam dah.  nasib baik hari cuti jadi bolehlah nak jaga dia.  semalam dah ok jadi qistina pergilah sekolah.  tup! tup!  kejut bangun pagi tadi nak suruh mandi badannya panas semula.  apa kes ni?  aku pun tampal cool fever kat dahi dia bagi susu dan terus bagi ubat demam.  ubat demam, selsema, batuk semua ada dah standby sebab budak-budak ni on off asyik selsema, batuk, demam.  jadi hari ni qistina tak pergilah sekolah.  duduklah dengan amsyar kat rumah mertua aku.  nak kata kena hujan semalam takdek pun.  musim kot kat Kuantan sekarang ni tak henti-henti hujan.  cuaca memang lembab jer.  kalau badan dia still panas juga sampai ke petang nampak gayanya kene bawa ke klinik lar pulak.


Lina

2 comments:

shah-kayrul said...

kesian qistina....harap2 cepat sihat la...anak kayrul tahun lepas rajin sgt demam.

Tiap2 bln mesti ada jer muka nie yg terpangok kat klinik...

Sejak bagi dia minum scott emolsion...dah tak demam lagi....

Cuba bagi kat qistina tgk...

Lina said...

shah-kayrul

hehe dah penah cuba bg scott tu tp dia xnak...x sedap katanya...apa pun thanks yer shah atas cad tu...xper nanti sy cuba lg pujuk dia minum