Saturday, February 12, 2011

Larian Cergas

~ STICKY MODE ~

entry terkini sila scroll ke bawah

aku ni selalu plan nak kuruskan badan...nak kuruskan badan tapi tak pernah pun berjaya.  aku rasa salah satu yang menyumbang kepada kegagalan aku sebab kurang bersenam.  bukan setakat kurang memang tak bersenam langsung.  kalau ada pertandingan sukan kat ofis cam badminton ker barulah nak bersenam.  pas tu sebab ofis kat tingkat 2 jadi turun naik tangga je lar jangankan tidak. 

pendapat aku lar bersenam memang perlu kita buat sebab kita ni asyik masuk jer segala macam lemak, kolestrol segala tu tapi tak kumuhkan semula dengan betul.  dengan bersenam lar kita boleh kumuhkan segala benda yang kita makan melalui peluh yang keluar.  tak adalah lemak terkumpul tang perut, peha segala tu.

pesal lak tiba-tiba aku cerita pasal bersenam ni yer.  ohhh sebenarnya masa lalu kat depan klinik ibu dan anak kat Jalan Gambut tu terpandang signboard tulis pasal larian cergas.  aku ni selalu memang tak timing lar mesti aku tak boleh nak join.  jadi kalau korang nak bersenam, nak keluarkan peluh bolehlar join.


LARIAN CERGAS

TARIKH : 12 FEBRUARI 2011 (SABTU)

MASA : 7.30 PAGI

TEMPAT : TAMAN GELORA, KUANTAN

pergilah beramai-ramai.  boleh berlari dan bersantai bersama family.  aku nak join tapi tak boleh sebab nak pergi Temerloh huhu :( :(


Lina

4 comments:

atty's said...

kty ni pun tak bila ler nak kuruskan badan balik..huhuhuhhu

Jom baca: Ingat Tipu

Jejaka Desa said...

Koi naik bukit pelindong je.Tak payoh nok berlari.Tu pun uko merecok peluh.

Lina said...

atty

hehehe asyik niat jer kita ni kak ty usahanya xder

Lina said...

jejaka desa

membayangkan naik bukit tu terus padam smgat berkobar2 tu...tahniah lar kat aok sebab berjaya blari naik ke bukit tu huhu