Monday, February 7, 2011

Hari Ini Di Pejabat

hari ni bermulalah aku kembali memandu ke pejabat.  bukan sebelum ni tak pernah tapi majoritinya en khairol lar yang jadi pemandu.  aku cuma duduk sebelah, control cun, touch-up touch up sikit, tengok gelagat orang, buka radio hehe.  mulai hari tak ada dah cam tu.  pandu kereta je lar ko tapi control cun tu tetap ada ye hehe.

kami sekarang ibarat sorang ke hulu sorang ke hilir.  emmm bila difikir secara positif bagus juga bila en khairol bertukar pejabat ni.  bolehlah aku mantapkan semula skil memandu aku yang agak kureng beberapa tahun ni.  masa sebelum kahwin dulu setakat cilok-cilok ni biasa.  setakat bawa 140km sejam pun ok jer tapi bila dah lama tak bawa, kadang-kadang jer bawa rasa confidence tu kureng.

pas tu ingatkan pagi tadi bolehlah sampai awal sebab ada perhimpunan bulanan tapi nan adooo.  tetap sampai cam biasa jadi terpaksalah skip perhimpunan tu tapi still dengar kat radio amanat Dato' Nan.  lagipun nak siapkan dokumen untuk pembentangan SKT pagi tadi.

pembentangan yang sepatutnya start pukul 9 pagi dianjak pula.  pukul 12 lebih baru start.  dahlah sejuk dan aku duduk bawah aircond adusss sakit kepala aku.  pukul 2 baru habis.  2 kali makan nasi minyak fuhhh kalori...kalori menimbun hari ni.

ohhh ada 2 orang staf baru lapor diri kat ofis hari ni.   dari tahun lepas membawa ke awal tahun ni silih berganti orang baru datang.  kadang-kadang tak sempat nak mesra pun dah bertukar orang baru pulak masuk.  dalam masa terdekat ni pun ada lagi staf yang keluar dan masuk.  aku tak kisah pun asalkan boleh bekerjasama dan bekerja dalam satu pasukan oklah.


Lina

5 comments:

I AM ME said...

eh cemane org baru tu dpt intebiu?mcm sng je dpt keje. jeles nih..

iqbalhakimi said...

waah..kak bawak 140 siap cilok2?>...cayalah =P

semoga akak terus bekerja dengan cemerlang k walapun bersama orang baru =)

Lina said...

i am me

oppsss jgn salah paham org baru tu maksudnya bertukar dari jabatan lain bukan lantikan baru hehe

Lina said...

iqbalhakimi

hehehe itu dulu lar skrg rsnya payah dah nak buat cam tu...mekasih yer iqbal ;)

atty's said...

betui gak tu lina .leh asah skill memandu balik ..