Friday, January 14, 2011

Sabarnyalah...

malam kelmarin en khairol ajak pergi makan kat KFC.  aku ok jer kalau orang belanja kan hehe.  lepas pergi beli barang qistina kitorang pun pergilah ke KFC.  taknaklah point KFC yang mana tapi yang boleh aku bagitau KFC yang kedai ye bukan yang dalam shopping mall.  kat Kuantan ni ada berapa jer KFC kedai.

masa kitorang masuk ni dah nampak dah ada seorang customer perempuan ni tengah duduk menunggu.  atas meja dia tu dah ada 3 bungkus dah KFC.  mungkin dia tengah tunggu lagi yang tak siap kot tapi malam tu service KFC tu memang slow.  kalau order ayam goreng kena tunggu dekat 20 minit.  so sebab taknak tunggu lama kitorang order benda lain selain daripada ayam.

masa tengah makan-makan tu aku jeling-jeling jugalar kat customer tu.  ada sekali tu aku nampak dia tanya kat staf KFC tu sambil tunjuk bil.  staf tu pun tanya kat kaunter tapi tak dapat apa-apa.  tak siap lagilah kot.  aku pun teruskan makan.  bila dah abis makan aku terperasan eh customer tu ada lagi.  wahhh order apa yang sampai aku dah habis makan dia tak balik-balik lagi.

kemudian dia tanya semula.  staf KFC tu tunjuklar semula bil tu kat kaunter.  sekali aku dengar percakapan antara diorang lar.

"eh tak siap lagi ke order customer tu? tak bagi lagi ke?"

yang sorang lagi tu pulak tengok bil lepas tu tengok customer tu cam tak caya jer. 

"yang .... dah dapat kan?  apa yang tak dapat lagi?

customer tu pun cakaplah apa benda semua.  kemudian aku tengok staf kat kaunter tu terus buat order tu.  sekejap jer rupanya.  yang aku heran dia suruh staf cleaner bagi kat customer tu.  la patut dia bagilah sendiri kan lepas tu minta maaf ke sebab customer tu tunggu lama.  ini tak muka selamba jer cam tak bersalah. padahal aku rasa mesti dia lupa.

tapi aku tabik lar kat customer tu sebab dia sabar giler tunggu.  tak melenting apa pun.  fuhhh kalau aku dah terbakar kot.  ye lar bayangkan dari aku masuk KFC tu sampai aku habis makan dia still kat tunggu.  memang aku kagum dengan kesabaran dia tu.

Lina

5 comments:

forever love said...

tingginy kesabaran die..hehe..bgs betul..

azzey said...

Mmg kesabaran tegar tu...

atty's said...

memang sabar lah customer tu ..kalo kty ..kty dah sound budak tu
lepas tu kita bako , kita bako kfc tuh ekekekeke

Lina said...

foreverlove & azzey

tu lar pasal...mmg sabo giler

Lina said...

atty

hahaha sy pun klu kene camtu mmg rasa hangat sungguh...emmm sblm bako kita amik dulu ayam2 goreng tu sumer kak ty kikiki