Wednesday, December 22, 2010

Makan Sate Kajang dan Tak Sengaja Shopping Lagi

malam tadi bila en khairol tanya nak makan apa aku cakaplar apa kata makan sate kan.  nak makan sate tu lak bukan yang beli kat pasar malam tu tau tapi Satay Zul hehe.  ala apa salahnya kan lagipun dah lama tak makan kat Satay Zul.

baru sampai kat bandar tak sampai lagi kat restoran Satay Zul tu en khairol cakap pulak ada member dia bagitau ada sate kajang kat Kuantan.  aku ni antara percaya dan tak percaya juga sebenarnya tapi tak apalah carilah dulu.  jadi memusing la kitorang kat Malay Town semua tu, kat Seri Dagangan lar tapi nan ado.  yang ada cawangan Satay Zul adalah hehe.  last last give up balik semula ke plan asal makan kat Satay Zul tapi yang kat Jalan Teluk Sisek tu.

nak dijadikan cerita masa lalu kat Jalan Beserah menuju ke trafik light nak ke TC semua tu sekali ternampak signboard sate kajang.   hahaha terus en khairol berpusing cari jalan masuk.


nama restorannya Restoran Sate Ketupat yer.  lokasinya betul-betul berhadapan dengan Shell dan Hotel Season Boutique kat Jalan Beserah tapi janganlah cari sampai jauh masuk Jalan Beserah tu.  kalau kita dari bandar Kuantan, sampai kat trafik light nak ke TC, ke Tanjung Lumpur semua tu, bangunan restoran ni sebelah kiri hadapan yer.


lepas dah kenyang semua makan sate kajang kebetulan ada kedai sukan al-Ikhsan sederet dengan restoran tu.  apa lagi en khairol ajaklah masuk.


ada sale yer korang.

tengok tu en khairol dah sambar satu barang, kasut bola.  dia kata murah jadi beli je lar.

sebelum balik sempat bergambar kat tepi jalan tu.  nampak kan kat belakang tu stesen minyak Shell.

bergambar berempat la pulak.


Lina

13 comments:

Norfa Lyana said...

wau..satay kajang..best tuh...
hehe..
salam kenal dari norfa, kak lina..
folo jgk..hehee

azzey said...

Lina: di mana2 pun ada sate kajang dh skrg ni ye....saya dok kajang.....hi3...

mummysyafie said...

saya pun makan satay kajang hari selasa tu...sekali sekala makan sedap gak

iqbalhakimi said...

waah..sate best2..hehe..salam kenal jugak kak =)

hans said...

nih buat den nak makan satay nih
hahaha

P/S : Bertenang! Tarik Nafas! Sikit Jer Nih! Sakit Sikit Jer Bila Kena Cucuk Nih!

hans said...

sis di tag di entry ini

P/S : Kenapa Kau Pakai Baju Warna Merah Nih? Kau Tak Takut Dengan Si Connie Ker?

Mr.Ix said...

boleh ke tak sengaja shopping? hahaha......

p/s: dah follow u back..thax ya..

Lina said...

norfa

terima kasih yer follow me back

Lina said...

azzey

a'ah betul tu klu nak makan sate kajang x payah dah pegi kajang :)

Lina said...

mummysyafie

tu lar dah lama x mrasa sate kajang...wlaupun x pegi tmpat sebenar tp yg branch pun ok lar

Lina said...

iqbal hakimi

salam kenal juga

Lina said...

hans

ok nanti kak lina jenguk :)

Lina said...

Mr. Ix

hehehe sbb x plan kira x sengaja lar kan hehehe...thanks follow