Monday, November 15, 2010

Tasik Gambang

dalam entry agenda cuti 3 hari tu ada aku cerita pasal en khairol survey tempat memancing yang baru kan.  ok ni nak ceritalah pasal Tasik Gambang ni.  tasik ni senang nak cari sebab tepi jalan jer.  kalau keluar dari exit Gambang, tasik tu sebelah kiri jer.  keluar dari simpang tol Gambang tu memang nampak dah.  kalau dari arah Kuantan of courselah sebelah kanan.  sebenarnya tasik ni baru je lagi dijadikan tempat memancing.  dalam bulan Oktober kalau tak silap.

masa mula-mula sampai amsyar tengah tidur jadi en khairol dengan anak dara dia jer keluar.  bila dia bangun terus aku bawa keluar.

ini kat area gerai makan

kelihatan jeti yang terdapat kat tasik tersebut.  payung-payung tu semua untuk orang yang memancing.  masa kami singgah tu memang ramai orang memancing.

luas juga tasik ni




kebetulan masa pergi tu ada seorang pemancing tu dapat 2 ekor ikan yang besar giler.  tak taulah apa nama ikan ni.  yang seekor tu ikan keli rasanya adalah panjang qistina.  itu yang ketar kepala en khairol nak mancing kat situ.
kepada pemancing-pemancing tegar bolehlah pergi cuba memancing kat Tasik Gambang ni.  bayarannya macam dalam gambar kat atas yer. en khairol dah 2 kali dah cuba mancing kat situ tapi tak dapat apa-apa pun.  salah tuntut ilmu kot hahaha.

Lina

No comments: