Thursday, November 18, 2010

Kursus Home Deco


baru-baru ni aku berpeluang mengikuti kursus anjuran Puspanita Negeri Pahang dengan kerjasama SSF Home Deco Kuantan.  kursus tu berlangsung selama setengah hari saja.  antara yang diajar seperti cara-cara membuat riben yang selalunya dihias pada hantaran dan cara-cara menggubah bunga.  sebelum tu pegawai pemasaran SSF dari KL telah menceritakan serba sedikit sejarah SSF.


cara-cara membuat riben. aku ada rakam video part cara-cara buat riben ni nanti aku upload yer.


cara-cara menggubah bunga.  tengok orang gubah bunga senang jer.  cucuk sana cucuk sini dah siap.  ye lar tangan orang seni lain.  kalau aku lar yang 'kerastangan' ni lunyai span tu dibuatnya.


habis kursus kami diberi seorang satu door gift.  cantik lar kaler pembalut dengan riben tu kan...purple.

inilah dia door giftnya.  memang cantik siap dengan riben lagi.

Lina

2 comments:

Ayen Giggs said...

Amboiiii senanglaa pasni klu qistina nak kawen xyahlaa upah2 org dah buat hantaran,hehehe....

Lina said...

ayen

haha bile time dia kawin tu dah pesen lain dah ribennya