Friday, November 19, 2010

Cerita Raya Haji

raya haji kali ni aku beraya kat umah mak aku.  tak semua adik beradik yang ada.  cuma aku sekeluarga, kak long aku dan adik aku.  juadah hari raya cuma ketupat segera dengan rendang ayam (rendah berkuah actually hehehe) dan kuah lodeh.

pulak tu cuaca mendung dan hujan.  cuma panas sekejap waktu tengahari dan hujan semula petangnya.  korang banyak ke dapat daging korban? alhamdulillah rumah mak aku dapatlah juga sebab ayah aku ajk surau.  en khairol pulak pergi tolong member ofis dia yang buat korban.  jadi bawalah balik sorang sikit daging. 

tak ada apa-apa aktiviti sebenarnya hari raya tu.  makan, tengok tv, tidur gitulah seharian.  malamnya barulah aku keluar ke rumah mertua aku.  mertua aku lagilah beraya berdua jer. 

eh korang tengok tak drama kat tv3 ke tv9 tak ingatlah pulak.  tajuknya sebening keringat lakonan Norlia Ghani.  sedih ek cerita tu, aku jadi sakit hati sakit dada tengok.  separuh cerita aku tinggal jap, pastu dah dekat nak abis baru aku sambung tengok semula.  selalu kan drama-drama masa raya ni sedih-sedih belaka.  memanglar bagus untuk pengajaran kan tapi buatlah juga yang happy sikit taklah sebak sangat dada ni.

oh yer 18hb aku keje tapi  19hb aku cuti semula hehehe.  bukan apa cuti sebab nak survey taska @ tadika untuk qistina.  tahun depan kan dia dah 5 tahun so ada baiknya aku mula hantar dia sekolah.  harap-harap dapatlah jumpa yang aku berkenan.



Lina

2 comments:

cik gObu said...

salam lina
thanx yer sebab nk exchange url blog

keep in touch k

Lina said...

cik gobu

thanks