Thursday, November 25, 2010

Cepat Dimasak Sedap Dimakan


malam semalam teringin pulak nak makan maggie.  maggie kari ye puan-puan heheh.  hai pasal masak maggie pun nak masuk blog aper? ohhh sebelum korang speku aku malas masak ke ape  meh aku story skit yer.   kalau nak kira berapa kali aku makan maggie emmm aku rasa sekali untuk setiap 3, 4 bulan.  jadi bila story pasal masak maggie tak semestinya malas masak yer.

ok berbalik pada cerita asal yer, bila dah teringin tu odw balik ke rumah tu suruh en khairol singgah kat LYC kejap sebab nak beli bahan.  kata nak masak maggie jer kan tapi apasal lak nak kena beli bahan lain pulak lagi yer?  ehhh ni bukan nak maggie maggie semata yer tapi nak kasi ummpph lagi tambah lar lagi bahan-bahan.

tu sebab dalam gambar kat atas tu penuh kuali dengan  segala macam mak neka letak.  ada udang, sotong, fishcake, sayur, kentang.  pas tu bila hidang tu tabur daun sup dengan lada potong sikit, letak hirisan limau, tambah pulak dengan telur goreng.  fuhhh habis licin 3 bungkus aku masak penangan kami 3 beranak (amsyar tak termasuk yer sebab makan sikit jer hehe).


Lina

14 comments:

Sidratul Muntaha said...

maggi mmg sedap masak cmpur ayam ker daging ker..udang ker
huahuahuha
licin..
setot tak suke isi,tpi dapt kuah dia n mee maggie tu..
licin!

Lelaki Ini said...

hahaha
baru jewk makan megi!
sedap sgt2!

Jejaka Desa said...

Koi tak berape minat megi ni.Ande mase pekene macam gini juge.Bukan 2 minit macam iklan ter.Tapi berminit2 la weh.

Nina Juliana said...

mmg skali skale sungguh menyelerakan..

I AM ME said...

wahh..mcm sedap je..ok sile kongsi resipe sekarang...haha

Ayen Giggs said...

I mmg minat kat meggi so bile i g umah u nanti bolehlaa u masakkan meggi utk i kan,huahuahuahua.....

Ayen Giggs said...

Ooppsss!!!!!Lupe nak bgtau,daun sup i x suke sbb boleh potong stim klu ade die,kahkahkahkah.....

Lina said...

sidratul

sama lar cam anak dara kita...mkn mee dgn kuahnya jer...

Lina said...

lelaki ini

haha kebetulan yer

Lina said...

jejaka desa

ala skali skale apa salahnye ye dok

Lina said...

nina juliana

ye betul tu

Lina said...

i am me

uikkss xkan nak resepi jg...senang ajork...men taram jer haha

Lina said...

ayen

utk u i sanggup masakkan hehe...ada jg yg x suka daun sup ek ingatkan tauge jer ramai x suka

nikki said...

masak meggi tak bermaksud kita malas....cuma kekangan masa jer...betul tak sis.....