Monday, October 4, 2010

Hari Minggu Yang Bersenang-Lenang

kenapa aku cakap bersenang-lenang sebab aku tak buat kerja rumah langsung hehe.  kemas rumah tak, masak tak, lipat baju pun tak jadi hasilnya kalau ada orang terjah rumah aku memang confirm tak nampak aku sebab kain baju dah menggunung tingginya.

jadi apa aktiviti aku hujung minggu baru ni? hari Sabtu bangun pagi, lepas mandi, mandikan anak-anak, buat breakfast anak-anak, yang mudah-mudah jer tanpa perlu menyalakan api dapur :)...lepas tu bersantai-santai depan tv.  mulanya berhajat nak pergi kenduri kahwin tapi kemalasan melanda.  petang pergi open house ex member ofis.  malam pergi open house rumah jiran.  ok dah complete makan tengahari dan malam hehe.

hari Ahad pula, rutin macam hari Sabtu cuma tengahari pergi kenduri kahwin.  petang melepak kat rumah sebab anak-anak tidur.  lepas maghrib keluar cari makan malam.  singgah rumah mertua sekejap, balik rumah, sediakan baju untuk kerja hari Isnin dan zzzzzzzzzzzzzz.

mudahkan rutin aku hujung minggu baru ni.  very the senang-lenang + kemalasan + entah apa-apa aku buat kat rumah...kuikuikui.


Lina

7 comments:

.::Lynn::. said...

hari minggu dapur dah lama xkeluar asap...

Lina said...

lynn

sama lar kita...slalunya masak utk buat bubur anak jer

Ayen Giggs said...

Patutlaa mase lalu depan umah tghari tu gelap je tp pintu/tingkap terbuke,rupe2nye gelap sbb kain menimbun......huhu.

anith aiman syafiq said...

biase ler...hari minggu, hari utuk bersenang lenang...hahahaha...

Lina said...

ayen

ohhh lalu yer pesal x singgah...klu singgah bole tlg lipat baju hehehe

Lina said...

anith

yup betul tu...dah penat2 keje ujung minggu hari rehat la pulak kan

Ayen Giggs said...

Dah tau tu pasal x singgah,kihkihkih....