Friday, December 25, 2009

Kuih Paung

Korang suka tak kuih paung? Alaa kuih yang ada inti ikan kat dalamnya.  Aku ni nak kata suka sangat-sangat tu tak adalah tapi aku makanlah tapi ada kat satu kedai ni kuih paung dia sedap sangat.  Aku dengan Khairol kalau rasa nak makan kuih ni memang beli kat situlah.  Walau bagaimanapun kalau rasa nak makan kuih tu siang-siang tak adalah sebab kedai tu buka waktu malam lepas maghrib.


Inilah rupanya kuih paung tu


Inilah kedai tu.  Simple je kedainya menu utama yang dijual nasi dagang.  Ada juga satar dan otak-otak.  Kedai ni terletak kat Tanjung Lumpur berhadapan dengan perumahan peramu.  Kalau dari arah Kuantan kedai ni kat sebelah kanan.

Lina

6 comments:

Asmahani said...

lina,
aduhai,ada lagi rupanya makanan tradisi yang saya tak pernah rasa. I'm a big fan of satar area belakang masjid atas bukit kat kemaman! mesti cuba kuih paung lak lepas ni..

relevan said...

Nampak macam sedap je kuih paung ni..cicah dengan kopi o boleh ke Lina?..

Ena Qalinsya said...

ase penah mkn tp aku pas ade Baby ni jd kurang sket makan malam kat luar, kalo siang tu kmpem Baby disisi ibu mentuaku barul leh enjoy sket muahahahaa

Lina said...

asmahani

satar kat situ mmg famous dah hani org ktn pun pergi... harus dicuba kuih paung ni hani mmg x nyesal

Lina said...

relevan

eh xkan en relevan x penah makan kuih ni musykil nih

Lina said...

ena

ala klu stakat beli n then bawa balik xde halnya bukan mkn kat situ