Tuesday, December 1, 2009

Al-Fatihah


3 hari sebelum raya haji iaitu pada hari Selasa keluarga mertua aku mengalami peristiwa sedih.  Suami kepada sepupu Khairol yang kami panggil Abang Atan telah kembali ke rahmatullah selepas maghrib.  Beliau meninggal dunia di Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan selepas beberapa hari koma selepas menjalani pembedahan.

Arwah dikira rapat dengan Khairol dan keluarga mertua aku sebab arwah seorang yang sangat ringan tulang.  Kalau ada kenduri kendara sebelah mertua aku arwah memang tak pernah tak datang menolong.  Jadi terasa jugalah pemergian arwah ni.

Alhamdulillah urusan pengebumian semua selesai pada waktu tengahari hari Rabu.  Jadi, hari tu aku ambil cuti sebab mertua aku dah sibuk dengan urusan pengebumian kerana arwah dibawa balik ke rumah mertua aku.  Lepas tu ada buat kenduri tahlil sikit di sebelah malamnya jadi haruslah aku ambil cuti kan.

Alhamdulillah juga arwah meninggalkan nama yang baik dengan sikapnya yang ringan tulang tu.  Marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah buat arwah semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.  Amin.

Lina


4 comments:

Y@ZeD@ said...

alfatihah...moga roh arwah dicucuri rahmat & tenang di sana..

kak, sepanjang saya tinggalkan bumi Malaysia, dah ramai sepupu2 dan sedara mara saya meninggal tanpa saya di sisi mereka.. kadang2 buat saya terfikir, berbaloikah pengorbanan saya nihh jauh dari keluarga dan kematian mereka jugak tanpa saya datang menziarah??
ermmmmm...... :)

HAZEL said...

al-fatihah........

Unknown said...

al fatihah wat arwah...moga ditempatkan disamping org2 yang beriman...

Lina said...

hazel
ena

terima kasih

Share |