Monday, November 2, 2009

Pertandingan Memanah

Baru-baru ni iaitu pertengahan bulan Oktober yang lepas aku telah menyertai pertandingan memanah anjuran Kelab Sukan dan Kebajikan jabatan aku.  Aku baru je 4 hari masuk kerja lepas cuti bersalin terus orang unit aku ajak bersukan.  Disebabkan sukan ni tak berat sangat, lebih banyak guna kekuatan tangan so aku pun joinlah.  Lagipun tak pernah lagi memanah so nak try lah macam mana rasanya heheheh.  Setiap unit kena hantar 10 orang untuk satu pasukan iaitu 6 orang lelaki dan 4 orang perempuan.  So, korang layanlah gambar-gambar kat bawah ni yer.



Aduh tak nampak sangat tulisannya.  Banner tentang pertandingan.



Lapangan memanah.  Itulah papan-papan target untuk memanah nanti.



Sesi klinik disampaikan oleh bekas pemanah kebangsaan yang pernah mewakili Malaysia ke Sukan Olimpik, Cik Moon Redee.



Aksi pemanah-pemanah SUK.



Hahaha ini suami aku Khairol masuk juga mewakili unit dia.



Macam mana ada gaya tak aku hehehe.



Acara akhir demonstrasi memanah oleh Cik Moon Redee dan jurulatih memanah Pahang, Encik Azmi.

Malangnya unit aku tak ada rezeki nak menang.  Tak taulah tempat ke berapa daripada 12 pasukan.  Rasa-rasanya corot juga tapi memang enjoy, mula-mula memang rasa kekok tapi dah 2, 3 kali cuba memang best rasa nak main lagi.  Tak apa... tak apa tahun depan kalau ada lagi pertandingan ni kene bersedia lebih awallah.

Lina

16 comments:

Ena Qalinsya said...

HAHAHA akhirnye penantian berakhir,,dh lama aku nantikan n3 ko ni ihiks.. aku taknak tanye byk, aku cuma nk tanye bape anak panah ko yg tepat kena kat papan tu ihiks..tp tinggi tol siku ko ek..hahahaha

BuLaN iTu aKu said...

pernah juga cuba.. tapi tak kemana pun naka panah tu... jatuh kedepan aje, ehhehe

Ayen said...

Tengok pade angkat tangan tu mau sampai tercucuk kat bukit belakang sane nun,hehe...Kerol dapat nombor brape,kan die biase bab2 memanah ni,hahaha....

atty's said...

salam lina..baguslah ...kiranya lina terror gak memanah..

kalah dan menang tak pentng..penyertaan yg penting..

zieha said...

biar betolll..aksi ko memanah teww..mcm pro...la..:))

Lina said...

ena

weh jgn pandang rendah kat aku sume anak panah aku kene kat atas papan target tu tau cume x tepat kat tengah lah hehehe

Lina said...

bulan

oklah tu jatuh ke depan jgn jatuh ke belakang sudahhh

Lina said...

ayen

gaya mestilah mau lebih kene x kene belakang kira heheheh... ohhh krol mmglar terer bab2 memanah ni dpt no 2 berpasukan

Lina said...

atty

terer x terer main belasah je kak ty hehehe

Lina said...

zieha

kak zieha aksi tu je yg lebih hasilnye hampehhh hahahah

relevan said...

Jgn tersilap panah yer..

Lina said...

relevan

hahaha xkannya silap insya-Allah

Farazila said...

wah handal nye....
x berat ke panah tue???

Lina said...

farazila

handal betul hehehe... x berat pun nak tau panah tu standard utk budak2 yg br nak blaja bkn std org dewasa

ikiqzana said...

best memanah ni lina.. kali pertama main masa kt frezer hill.. best sngt.. tapi alat memanah tu berat kan.

xpe pun kalah janji ada semangat kesukann.

Lina said...

ikiqzana

mmg best zana... berat x berat jg tp still boleh handle heheh

ye betul setuju yg penting semangat kesukanan