Monday, November 23, 2009

Gotong-Royong "Touch-Up" 5S

Hari Sabtu lepas aku kene datang ke pejabat sebab ada buat gotong-royong 5S.  Bukan gotong-royong beria-ria pun cuma nak kemas mana yang mungkin tak sempat nak kemas kalau masa kerja kan.

Sebelum dimulakan gotong-royong harus ada sesi 'warm-up' sikit. 



Orang lain beria-ia bersenam aku bersenam sambil sengih jer hehehe.



Sesi warm-up ni diketuai oleh EO baru ofis aku yang pakai baju warna merah putih kat depan sekali tu.


Selepas sesi warm-up ada ucapan sikit oleh bos aku.  Kemudian ada acara pemberian hadiah untuk zon yang menang zon terbaik masa last audit dalaman ari tu.  Seperti dijangka (ahakkss ayat poyo tuh...) zon aku iaitu zon zamrud yang menang.  Seperti di dalam gambar ketua zon aku tengah menerima hadiah yang berupa wang tunai bernilai RM300 (yeeeeeeeee makcik kayo).


Inilah suasana semasa gotong-royong.  Aku gotong-royong dalam bilik aku jer hehehe.  Selesai semua dalam pukul 1.30 petang aku pun balik.  Tahniah kepada zon aku yer Zon Zamrud kerana mempertahankan kejuaraan (Ena ko harus berbangga ni hehehe).


Lina

12 comments:

HAZEL said...

salam....
tahniah... best gak ada gotong royong dekat pejabat kan...

neezareef said...

amboih..semangat smpai senaman ringan skali..next month ade odit 5s gak..adeh malasnyeee

Lina said...

hazel

mmg best tp sume kene participate lar xleh ada yg ngelat

Lina said...

neezareef

mmg smgt sbb dah dpt sijil kan... ohh kat opis neeza pun dah mula yer ok chaiyunk... chaiyunk

ikiqzana said...

wahh.. rajin nyer..
taniah la coz menang..

Nurulhuda|Adlie said...

aiyooo bersenam dlm opis je? apakah ini? hehe.. ena comfirm kembang sebab bangga tu..

Ena Qalinsya said...

eh cop! aku tak termasuk ke dalam RM300 tu? kan masa odit tu aku masih ade? wehh tgh ngandung 5bulan aku slambe badak panjat2 lg tau.. tak aci r.. btau EO aku nak gak sket merasa wit RM300 tu huhuhu

zieha said...

wah..tahniah upsm..walaupun daku x~mate office..hehe..nmpk lain dah skrg..nak masuk office lama pun segan..hik3x

Lina said...

ikiqzana

mekasih...mekasih

Lina said...

nurulhuda/adlie

alaaa warm-up je tu bukan berpeluh pun... tu lar ena mesti kembang hidung coz dia pun terlibat jg

Lina said...

ena

hahaha aku tau masa tu ko ada lg jd ko pun sebahagian drp kemenangan tuh... ala jgn riso klu buat makan2 sure punye jemput ko tp aku x tau lar apa plan eo utk duit tu

Lina said...

zieha

mekasih... mekasih... ala opis je berubah tp staf2nya terutama saya still same hehehe