Friday, November 20, 2009

Broadband Ohh... Broadband

Korang pernah tak alami macam aku ni terutama pengguna Celcom Broadband.  Sejak 2 minggu ni aku selalu je mengalami masalah bila connecting.  Nak kata takde line cuba korang tengok gambo kat bawah ni.



Tengok tu punya lar silau terang menyala kaler hijau tu tandanya connecting tu excellent tapi cuba korang tengok gambo di bawah ni bila aku nak buka internet.



Internet Explorer cannot display the webpage.  Bila aku klik kat diagnose connection problems tak ada apa-apa problem pun.  Kadang-kadang kalau dah dapat line punyalar lama nak dapat webpage yang kita buka tu.

Jadi, ada sapa-sapa tak yang alami masalah yang sama cam aku ataupun boleh menjawab masalah aku dengan celcom broadband ni.  Kalau ada kalangan blogger yang staf celcom ataupun pihak-pihak celcom yang terbaca blog aku ni tolonglah selesaikan masalah aku ni.

 Lina

16 comments:

BuLaN iTu aKu said...

ehhehehe... memang silau hijau nye'
kalah lampu trafik light
sabar ye kakak ku sayang

Lina said...

bulan

hehehe itu lar bulan mmg tgh bersabo byk2 nih

Ayen said...

W/pun I gune broadband murah yg kaler itam tu tp x penah jd gitu pun,hehe...Senang je carenye klu nak xde gangguan.Bukak dalam pkl 1-3 pagi,InsyaAllah line clear.Huahuahuahua.....

relevan said...

Sekarang line broadband menghadapi kesewelan..tiap pagi line punya lah slow..bukan aok je menghadapi masalah mcm ni weh..kome pun..

Lina said...

ayen

u gune broadband ape yg murah tuh bole tau hehehe... xde maknanya i nak surf internet kul 1-3 pg baik i membuta ekekeke

Lina said...

relevan

ye ke en relevan same problem yer dgn saya... ye lar saya rasa line dah sewel skit

salmal's said...

adeihh ... daku dah byk bersabo ngan celcom broadband nih. waktu mula2 dulu line okeh je , makin lama makin menyakitkan hati. hihihi ..

neezareef said...

sy menggunakan spenuhnya opis nye tenet..hehe..no experienced..

nsazwa said...

samala kita kak...sy pun guna celcom broadband...tersangatlah lemb's...sabor je leeer...

Lina said...

salmal's

betul tu sal dah mmg menyakitkan hati dah skrg ni ada aku tuko nanti mentang2 masa beli dulu murah sbb promosi utk org gomen

Lina said...

neezareef

neeza ko mmg pandai hahahah

Lina said...

nsazwa

tau takper mmg very the lemb's betulll

Nurulhuda|Adlie said...

hehe, mmg betul, kawan org kat kl ni pun sama je probnya, dia pakai mcm ayen punya, broadband warna hitam, tapi sim card celcom.. payah gile, dapat line tapi slow..

nasib org pakai streamyx jek, pastu pasang wireles sendiri.. puas ati aku..

Lina said...

nurulhuda/adlie

mmg teruk kot line celcom nih... promosinye bukan main gah lagi... wilayah celcom lar, apa tu yg x bole blah terpantas, terhebat lar hehehe

Ena Qalinsya said...

wakakakaka ampeh jek komen Ayen tu kan tp celcom skang memang betak la lina.. tak kira kaler itam atau puteh punnn

Lina said...

ena

ntah laki ko tuh bg lar komen yg membina skit hehehe... ntah aku ni rasa cam nak tuko jer lgpun skrg ni dah byk kan tp tu lar x tau yg mane paling ok