Thursday, April 30, 2009

Mesra Mall, Paka

Check out dari Dahimah's Guest House tu kami terus menuju tempat yang aku plan nak pergi tu. Sebelum ni bila pergi Terengganu selalu jer pandang tempat ni, bilalah nak buka sebab besar juga, ada Giant bagai.

Kalau dari arah Kuantan, Mesra Mall ni di sebelah kiri.


Sebahagian bangunan Mesra Mall.

Pintu masuk


Qistina dan Amrul di ruang legar. Tapi yang frustnya memanglah mall ni dah buka tapi Giantnya tak buka lagi. Kedai-kedai memang dah banyak. Jalan-jalan kat kedai je lar. Orang pun tak berapa ramai. Kalau Giant dah buka mesti ramai.


Oleh kerana dah tengahari kami pun pergi makan kat Burger Kings. Macam jakun lak, ye lar koman betul Kuantan tak ada pun Burger Kings padahal dah lama dah restoran ni beroperasi kat Malaysia. Kat Terengganu pulak yang dulu ada kat daerah pulak tu.

Dah makan kenyang semua sampai bawa balik sebab tak abis ye lar burgernya bukan main besar lagi kami pun bertolak balik. Sampai kat Kuantan lebih kurang pukul 2 petang. Begitulah cerita planning last minute aku dan Khairol. Lepas ni kalau nak buat plan last minute lagi kena fikir 2, 3 kali dulu heheh. Apapun seronok juga buat plan cam ni tapi kene ada duitlah dalam tangan.
Lina



10 comments:

Ayen said...

Dlm mase terdkt ni klu nak wat lg planning gitu,carilaa tmpat2 yg mcm tmn asplaned benteng tu.Sebab ape?Dekat dgn ospital so senang kerol anto klu dah sakit,hahaha...

Ena said...

decoration dia cam Alamanda kat Putrajaya kan...

mummYaeesh said...

wah kat paka da ada mall besar camni ek...
slalunye ingat paka ingat tempat kuar api2 tu skang kiranye da ada trademark baru la..woohoo
harus mmber org yg dok paka bangga ni!

Lina said...

ayen >>> lor klu dah dkt due nanti takde maknanye nak jln2 cam tu

ena >>> oh ye ker aku tak smpi lg lar alamanda

mummyaeesh >>> itu lar pasal petronas punye tu so org2 kemaman, paka & kerteh tak yah nak turun kuantan lg klu nak soping

atty's said...

cam one utama pun ade jugak..

Lina said...

atty >>> ye ker hehe kat one utama pun tak jejak lg

Farazila said...

tmpt baru...
biasalah tue...
x rmi...
jgn la frust kak....
giant sengaja lewat buka coz dia kesian kat kedai2 yang lain nt x de sape yg nk singgah...
hihihiih

zermyeadnan said...

tunggu je la giant tu.. skrg ni bowling dh nk bukak,, jp gi rmai la org yg dtg~

Anonymous said...

yela.. bowling dah nk bukak!! aku smpat pg intai lg kat pintu bowling tu mase 2 mggu lpas. mmg dah ciap sepenuhnye. pekerja2 pun dah ade kat dalam. kt sblah plak ade tempat gaming. mmg cun la..

nant harap makin ramai lah yg datang kt mesra mall. huhu..

Lina said...

sape lar pulak si anon nih... ye ker nak buka bowling kat situ nanti bole lar test lane