Friday, November 21, 2008

Tag - My 7 Dream Cars

Aku pergi menjenguk blog Yatie dan baca tag pasal My Dream Cars. Yatie kata sapa-sapa nak berkongsi kereta idaman masing-masing ambillah buat.


Jadi, aku pun terasa nak berkongsi kereta-kereta idaman aku dengan korang semua. Bukan nak berlagak ke apa atau nak menunjuk-nunjuk tapi aku rasa tak salah kalau nak berangan kan hehehe... Mana tau kalau ada rezeki dan diizinkan Allah aku dapat memiliki salah sebuah kereta idaman aku tu, insya-Allah.

Peraturannya...



1. The title of your entry must be "My 7 Dream Cars"



2. Add a link to the person who tagged you - dah letak kat atas...



3. List your 7 dream cars (preferably with pics of those cars)



1.


Inilah kereta yang paling aku idam-idamkan kategori MPV untuk keluarga aku, Toyota Alphard 350. Aku suka MPV ni sebab besar dan luas dan nampak smart sangat terutama kalau yang warna putih macam dalam gambo ni. Kalau terjumpa kereta ni kat jalan memang tak berkeliplah aku tengok sampai hilang dari pandangan aku. Kat area rumah mertua aku ada sebuah sampai aku dah hafal no platnya sebab selalu jumpa. Aku dah siap bayangkan kalau ada rezekilah dapat kereta ni, ambil cuti lama sikit round malaysia. Tempat duduk belakang tu aku tolak tepi, bentang toto, biar anak-anak aku berlari, bergolek kat belakang tu. Bestnya kalau jadi kenyataan.


2.


Ini pula pilihan kedualah kalau tak ada rezeki nak dapat Alphard tu, Wish ni pun jadilah. Besar pun besar untuk keluarga kan.





3.


Kalau kategori sedan inilah yang aku idam-idamkan. Memang elegan, rasa cam jatuh cinta 1st time nampak ni kat jalan raya.





4.




Ini pun aku suka, Honda CRV tapi model yang lamalah sebab model baru ni aku tak berapa berkenan sangat. Kalau model lama ni luas kat dalamnya. Mungkin sebelum Alphard dan Wish tu aku nak beli ni dulu. Alaa yang secondhand jer cukuplah kan.
5.





Dalam banyak-banyak kereta Malaysia inilah yang aku nak sangat pandu, MyVi SE warna putih. Fuhhh memang smart, memang nampak bijak. Harap-harap dapatlah aku pakai MyVi ni walaupun sekejap.




6.





Emmm kereta-kereta idaman aku ni banyak jenis Honda kan. Ini pula Honda Jazz, aku panggil Jazz ni versi MPV kecil. Memang cantik nak-nak lagi the latest Jazz.




7.




Yang ini pula mesti semua orang tau. Tak kiralah yang bentuk macam mana asalkan dari brand BMW ni.




Memang beso kan cita-cita aku alaa nak berangan-angan jer tak salah kan. Kalau ada rezeki ada, kalau tak ada pun tak apa sebab tak berharap sangat pun. Cuma suka jer tengok kereta-kereta ni tapi harap-harap dapatlah salah satu yang di atas tu hehe.
Ok, kalau ada sesiapa yang nak berkongsi kereta idaman masing-masing bolehlah ambil tag ni yer.
Lina

No comments: