Monday, November 10, 2008

Gambar Kenangan

Gambar-gambar ini diambil semasa di rumah aku 2 hari sebelum Kak Lah berlepas ke Sarawak. Untuk pengetahuan semua, Kak Lah mengikut suaminya yang naik pangkat dan ditempatkan di Bau, Kuching, Sarawak. Cuma Kak Chik saja yang ikut sebab dia masih bersekolah. Ayong, Azrein dan isterinya tinggal kat sini sebab masing-masing dah bekerja.

Kak Lah dengan Qistina, anak buah kesayangan. Bila Kak Lah tanya Qistina nak ikut tak ke Sarawak naik kapal terbang, Qistina dengan selambanya kata nak ikut. Pulak tu siap cakap mama dengan ayahnya bagi ikut. Sabar je lah.

Qistina bersama Kak Chik. Kalau Kak Lah stay kat Sarawak sampai 5 tahun nampak gayanya Kak Chik dah form 4 baru balik sini.

Bergambar bersama mak dan abah.

2 orang adik-beradik yang lebih kurang saja saiznya cuma warna kulit je berbeza hehehe...

Bersama adik ipar kesayangan chewahhh... abaikan mukaku yang cam baru bangun tido tuh... Khairol pun sibuk nak enterframe...

Sedih juga bila dengo diorang nak bertukar ke Sarawak tapi pada masa yang sama seronok sebab kalau nak gi jalan ke Sarawak dah ada tempat nak tido hehehe... jimat sikit. Cuma itulah kalau nak buat open house tak adalah orang nak masak sebab Kak Lah ni terror masak-masak ni. Memang Kak Lah ni gifted la bab masak-memasak ni buat ape je gerenti jadi bukan cam aku yang kureng sikit masak-masak ni tapi kalau tiba bab makan-makan akulah orangnya ahakksss...
Lina


3 comments:

buYut Gurl said...

biarla dia cr pengalaman kt negeri org..
merasa gak pg sarawak dr nan ado

Lina said...

itulah buyut... kalau kak lina dapat pun kak lina nak gi juga... masa ni la kalau nak tengok negeri orang kan bila dah tak larat nanti takdenya nak berjalan-jalan dah...

Ena said...

phiewwww
terkejut aku!!!
aku ingat sape la plok Kerol tu, rupanye kakak dia sdiri ek ekekeke