Tuesday, October 14, 2008

Minggu Yang Down

Sebelum aku teruskan entry aku ni aku nak minta maaf banyak-banyak pada rakan-rakan blog sebab dah lama tak update. Mungkin dalam minggu ini tiada entry baru daripada aku. Aku sekarang ni tengah down sangat-sangat sebab 2 orang kesayangan aku kurang sihat. Khairol kene demam campak dan Qistina pula kene demam+selsema+batuk. Aku rasa ini demam yang paling teruk Qistina pernah kene sebab dah 4 hari dah. Panas badannya sekejap surut sekejap panas semula. Aku pun dah naik risau pulak. Hari ini pun aku pergi kerja dengan perasaan yang berbelah bagi tinggalkan Qistina kat rumah mertua aku sebab dia tak berapa sihat lagi. Mungkin aku akan sambung cuti lagi esok sampai hari Jumaat ni.

Jadi, dalam minggu ini tak adalah cerita baru daripada aku. Insya-Allah kalau kedua-duanya dah sembuh minggu depan aku akan sambung semula entry Jalan-Jalan Hari Raya yang tak habis lagi tu. Cuma nak tanyalah pada rakan-rakan blog, ada tak cara-cara lain nak bagi anak makan ubat? Qistina ni memang susah sangat nak makan ubat. Selalunya sebelum ni kalau dia demam aku akan campur ubat dia dalam susu tapi sekarang ni dia taknak minum susu jadi ubat pun tak makanlah. Dah puas pujuk dia bagai tapi tak jalan juga. Kalau ada rakan-rakan blog yang ada cara lain sila beritahu yer sebab risau juga nanti lambat pulak baiknya sebab tak makan ubat. Terima kasih yer.
Lina

9 comments:

buYut Gurl said...

alamak kak...xtau la caman nk tlg...
ank2 buah kite smua sng mkn ubat...
hope, hubby akak n qistina cpt sembuh..

Ena said...

lor...kerol pun demam..siannye..
lina, ko amik picagari kan then ko bg anak ko makan.. kalo dia takmo gak, ko kena pegang kaki tangan dia then picit idong dia trus picit picagari tu ke molot dia..wat cpt2..
mmg tak sanggup nak buat tp utk kesihatan dia ko kena paksa gak..
anak2 aku sume aku buat cmtu, tu pasai cpt baik... cuba laaa...

neezareef said...

alahai..semoga cpt sembuh la dua2nya..

zieha said...

cian..sbb k.zieha mmg pening, klau anak demam..merengek nangis..hmmm.. parents la yg paling susah hati.Petua dia tuamkan tuala basah kt kepala, bg surut panas,jgn mandikan anak dulu,juz lapkan dgn tuala basah n bykkan minum air suam..last sekali of coz paksa dia mkn ubat..(gunalah ubat yg masuk dlm bontot tu.mmg cpt baik).Picagari pula utk ubat demam cecair.cuba la yer..:)

nurul said...

oh ye pki ubat msk bontot tu... cpt surut pns...

Ayen said...

Saye setuju dgn ape yg ena ckp,hahaha...(isteri aku kan).Xde care lain melainkan pakse,itu je.Nangis pun x lame ape yg penting die cpt sembuh.Kerol kene demam campak?Aduuhhh ilanglaa ensem...Moge cepat sembuh,Amin...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kak lina...

yanie doakan khairol n qistina cepat2 sembuh...skang memang musim demam batuk selsema...termasuk la yanie pun tgh demam2 nih...huhuhu

atty's said...

semoga semuanya sehat..

Farazila said...

kakak be strong wokeh....

demam tu tandanya dia nk buang penyakit yang ade dlm badan kita tue....

ini cuma ujian kechik daru Tuhan..

klu sy demam kan..ayah suka beli air cap badak..