Wednesday, October 29, 2008

Aktiviti Masa Cuti

Nak cerita apa aktiviti aku sepanjang aku MC dan bercuti. Sorrylah gambo tak ada sebab memang tak dapat nak ambil gambo langsung. Jadi, aku cerita jer lar ye.

Pada hari Sabtu tu aku dan Khairol adakan 'open house'. Tak adalah besar sangat jemput makan-makan je. Alhamdulillah ramai juga yang datang. Kebetulan cousin aku, Huda pun balik Kuantan jadi keluarga dia semua ada. Rakan blogger aku Ena dan Zieha pun sudi juga menghadirkan diri. Sebenarnya aku dan Khairol pun tak sure nak teruskan ke tak buat open house tu sebab ye lar kami berdua tak berapa sihat lagi tapi Khairol kata teruskan jelar bak kata Nadia AF6 redahhhhhhhhh jer... hehehe.

Keesokannya ingatkan nak mengemaslah sebab open house tu sebelah malam jadi ada yang tak habis kemas lagi sebab penat tapi nak dijadikan cerita air tak ada. Frust betul sebab rumah masa tu memang bersepah giler. Kami kemas je apa yang patut, sebelah petang tu kami pergi ke Pekan rumah Mak Ngah Khairol. Mula-mula ingat malam tu nak balik semula ke Kuantan tapi atas pujukan Mak Ngah bermalam juga kat situ dengan syarat pagi-pagi esoknya balik ke Kuantan.
Kami bertolak balik dari Pekan kira-kira pukul 8.30 pagi. Sampai je kat rumah terus mulakan edisi mengemas dan membasuh. Siap semua dalam tengahari, lepak-lepak, tidur, makan petangnya pergi rumah mertua aku. Lepak kat sana jap malam balik rumah terus mengemas beg Khairol sebab dia nak pergi kursus 2 hari. Itulah aktiviti aku masa bercuti. Kalau ada gambo lagi best kan tapi itulah rasanya kalau dah beli kamera nanti mungkin aku tak akan lupa nak ambil gambo.
Lina

6 comments:

nurul said...

i'm having fun eating.. heh ;) weh org makan laksa - sedap! makan mihun - fav... makan lemang.. makan nasi impit... makan agar2 kuih2.. haha gile makan banyak!!!!! disini jua ku bertemu dgn ena... ;) haha kelakar je dia kak org tgk... duk figure out sape la budak ni... nice meeting u dear!

Ena said...

hahaha nurul :P
blog nurul tak pakai tudung tp bila kat ctu nurul ayu sungguh, camne akk tak blur.. adusss lupa plak kiter nak snap pict kan....

atty's said...

alhamdullilah..selesai dah open housenya..

Lina said...

nurul >>> makan jgn x makan... hehehe laksa tu mmg jadi pujian ramai... jumpe gak yer member blog

ena >>> ala ena klu pki tudung tu time dia nak feeling ustazah gitewww hehehe...

atty >>> alhamdulillah... segalanya berjalan dgn lancar

buYut Gurl said...

msti susahkan kalo xde air..
leceh betul..

emmacommey said...

kak lina...

lame sungguh sy x men tenet...ha3...nie pn tumpang tenet org lain...smlm sy g ujibakat job tu utk kali ke2...ki3...sje nk cube2...crik pengalaman sblm smbg keje taun dpn...