Tuesday, September 2, 2008

Hantaran

Inilah orangnya yang nak bertunang tu. Kami panggil dia Pok Su sebab dia yang bongsu sekali. Adik-beradik dia ni semuanya lelaki. Ada satu cite best sebenarnya pasal aku ngan Pok Su ni. Sebelum aku kenal dan kawin dengan Khairol aku sebenarnya dah kenal Pok Su. Kenal tu bukan maksudnya aku penah bercinta ke ape dengan dia tapi Pok Su ni penah praktikal kat tempat aku keje dulu masa kat swasta heheh. Kami sama-sama tau masa kenduri kawin aku dan Khairol la. Memang kecik je Kuantan ni ek haha.


Lautan biru hehehe... ini proses nak menyiapkan barang hantaran. Kami singgah di rumah sedara mak Poksu ni masa dalam perjalanan nak ke umah perempuan. Banyak barang hantarannya ada 13 semuanya. Jadi, belah perempuan nanti 15 hantaran la. Patutnya nikah terus pun bole kan sebab dah banyak hehe tapi memang selalunya belah-belah Johor dan Melaka selalunya berbelas-belas barang hantarannya.

4 comments:

penny stock news said...

im here because of few cents for you. just dropping by.

Ena said...

skali pandang cam Khai AF plak Pak su tu ihiksss

Deemi Ammar said...

saya org johor gak. tak tau la plak kalau org jhr punya pesen hantaran berbelas2. tapi masa saya kawin dulu 9 dulang bls 11. tupun ada lebih. coz adik sponsor nak bagi tu lah ni lah.... so, kira2 ada gak la 13 kot... heheh....

Lina said...

hahah deemi... itu berdasarkan pengalaman heheh... ohh deemi org johor ek... saya pun actually my father, org jawa kg kat pagoh, muar... saya ni dah jd org kuantan hehe...