Tuesday, August 5, 2008

Kelas Jahitan Manik

Hari Jumaat lepas ada satu persatuan kat pejabat aku menganjurkan Kelas Jahitan Manik. Kelas tu dibuat pada waktu tengahari. Aku pun ikut join sekali sebab memang sebelum ni teringin nak belajar jahit manik ni.

Inilah 2 orang tenaga pengajarnya.


Para peserta sedang tekun mempelajari beberapa jenis corak jahitan manik.


Seriusnya! Nampak ke lubang jarum tu kak?

Manik-manik yang disediakan untuk peserta.

Antara beberapa corak yang diajar. Cantik kan?

Manik-manik yang dibawa oleh pengajar untuk dijual.



Inilah hasil jahitan aku. Sengaja aku ambil kabur supaya nampak cantik sikit hehe (padahal herot-herot aku jahit).
NotaHujungKaki : Tak sabar nak jahit manik kat baju anak dara aku.


7 comments:

Anonymous said...

very cool.

Anonymous said...

I could give my own opinion with your topic that is not boring for me.

Anonymous said...

Thanks. Im Inspired again.

Ayen Giggs said...

Pasni blhlaa klu nak tempah baju utk raye taun ni yek.Agak2 brape sepasang.Hahaha...

Lina said...

Boleh... boleh... utk ko aku caj sebelah tangan je RM10 heheh.

Anonymous said...

org pun ade g try tp lum pnh2 try wat kat baju.. asal weekend je membongkang ;)

Deemi Ammar said...

aku x penah try lagi.. tapi aku akan cuba gak suatu ari nanti. rasanya kalau da tau asas jahitan sure tau kot wat tu. even member aku yang tak tau mende skrg da amik upah jahit manik kat baju pengantin.. tiap2 bulan masyuk....