Wednesday, January 2, 2008

Cameron Highlands - Kali Ke-2

Assalamualaikum w.b.t.,
Dah masuk tahun baru tapi aku ada lagi tertunggak cerita pada Tahun 2007. Pada 13 hingga 15hb Disember yang lalu aku, Khairol dan Qistina jalan-jalan ke Cameron Highlands. Ini kali ke-2 aku pergi ke sana. Kali pertama pergi Tahun 2006, masa tu Qistina tak pandai berjalan lagi. Kali ni seronok sikit sebab dia dah pandai berjalan. Kami pergi ni disponsor penginapan oleh pejabat Khairol. Cuma transport, duit minyak, tol dan untuk shopping je sendiri. Kami pergi secara berkonvoi sebanyak 7 buah kereta.

Masa perjalanan pergi tu LPT di Lanchang ditutup sebab banjir jadi kami terpaksa lalu ikut jalan jauh. Kami bertolak dari Kuantan pukul 9.30 pagi dan sampai di Cameron pukul 9 malam. Bayangkan betapa lamanya masa yang kami ambil untuk sampai di sana. Kat sana kami banyak bershopping beli sayur dan teh untuk saudara-mara dan kawan-kawan. Alhamdulillah masa perjalanan balik LPT dah dibuka jadi tak payahlah ikut jalan yang kami lalu masa pergi hari tu. Oklah sila tengok gambar-gambar yang aku ambil semasa dalam perjalanan dan semasa di Cameron. Wassalam.

Pemandangan banjir di kiri kanan Lebuh Raya

Air di atas jalan raya di LPT Lanchang

Di Boh Tea Centre, Sungei Palas

Di dalam muzium Tea Boh

Qistina di dalam kedai kaktus

1 comment:

CresceNet said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.