Tuesday, December 4, 2007

Na na na na na Tengganu Kita

Pejam celik pejam celik dah sampai bulan Disember, bulan terakhir bagi Tahun 2007. Lagi beberapa minggu kita akan menyambut Tahun Baru 2008. Bila dah sampai penghujung ni rasa macam sekejap je Tahun 2007 kita tinggalkan. Berlalu begitu saja dengan pantas sekali. Tahun 2008 nanti mungkin sama je aktiviti yang kita buat seperti Tahun 2007 ataupun mungkin ada sesuatu yang baru, siapa tahu kan?



Pada 30hb yang lepas aku, Khairol dan anak serta mertua aku pergi ke Terengganu, rumah Kak Esah. Kami bertolak lepas maghrib sebab aku dan Khairol kerja. Kami kat sana sampai hari Ahad. Kebetulan pulak ada Monsoon Cup jadi dalam perjalanan tu memang banyak kereta menuju ke Kuala Terengganu.



Hari Sabtu aku dan Khairol serta Kak Esah pergi ke Pasar Tani. Sebelum tu kami hantar suaminya Abang Yie ke Pulau Duyong tempat berlangsungnya Monsoon Cup tu. Dalam perjalanan tu tengoklah Masjid Terapung yang ke-2 yang orang sana panggil Masjid Kristal. Memang cantik masjid tu. Di Pulau Duyong ada pulak pertandingan memancing jadi sesak sikit lah. Kat situ aku dapat lihat sesuatu yang jarang nak tengok kat Kuantan ni. Kat Terengganu ni memang dah biasa tengok bendera PAS yang besar-besar tapi yang lagi best, ada bendera BN yang lagi besar dari bendera PAS yang paling besar. Aku rasa kelakar lak tengok perang bendera ni. Lepas hantar Abang Yie kami pergi rumah Tok kepada Abang Yie sebab Kak Esah nak hantar rendang yang abah mertua aku masak. Dapatlah tengok stadium dan airport yang sedang dalam pembinaan. Memang besar betul. Kiranya Kuala Terengganu ni tengah membangun dengan pesatnya. Aku rasa kalah dah Kuantan.



Lepas tu barulah kami pergi ke Pasar Tani. Best Pasar Tani kat Terengganu sebab ada jual ikan hidup, sama ada untuk hiasan ataupun sebagai lauk. Ikan-ikan cam ikan keli, ikan patin pun ada dijual dari anak-anak ikan lagi. Khairol memanglah minat dia semua tu. Balik dari Pasar Tani kami pun masak untuk makan tengahari. Lepas makan semua mata pun mengantuk. Khairol memang tak boleh tahan dah nak tidur. Aku mulanya nak tidur jugak tapi ada pulak cerita hindustan best kat tv3, tak jadi mengantuk. Habis tengok cerita hindustan akupun kejut Khairol sebab nak pergi Giant. Qistina aku tak bawa sebab Kak ajak mandi kolam ngan Darwish. Bukan kolam yang besar tu tapi kolam budak-budak yang kena isi angin tu. Memang kesukaan Qistina la main air. Pergi Giant cuma jalan-jalan je. Aku beli la tudung yang harga rm10. Lepas tu beli roti tapi tak banyak choice pulak kali ni, banyak pizza.



Peace...


Gaya 2 orang bakal perenang Malaysia...

Balik dari Giant dah pukul 8 malam. Aku dan Khairol plan nak pergi main bowling. Ajak la anak Kak Esah yang sulung, kami panggil dia Boboy. So, Kak Esah hantar kitorang ke tempat bowling sebab dia nak pakai kereta nak bawa mertua aku pulak pergi Giant. Qistina pun ikut diorang la jugak. Kat tempat bowling tu pulak ada tournament. Sempat main 1 game, tak abis pun, kena tunggu diorang habis main. Sementara menunggu tu kitorang berkaraoke, 1 lagu rm1. Penat jugaklah menunggu, dahlah perut lapar, pukul 11 lebih baru boleh main. Kitorang main 1 game je lar sebab dah rasa penat sangat.



Kak Esah ambil kitorang pastu kena ambil Abang Yie pulak kat Pulau Duyong. Ingatkah bolehlah sampai rumah cepat tapi kena jalan lagi. Masa dalam perjalanan tu dapatlah tengok Masjid Terapung pada waktu malam. Patutlah orang Terengganu panggil Masjid Kristal sebab memang cantik, setiap saat bertukar warna, memang bercahayalah. Kitorang sampai rumah dekat pukul 1 pagi. Lepas makan akupun tidurlah.



Pagi Ahad lak kitorang pergi Pasar Payang sebab mertua aku nak cari ikan lampam. Memang tak ada rezeki, ikan lampam tak ada tapi kitorang dapat rezeki lain, ikan semilang yang fresh dari laut. Ikan tu dipancing kat pasar tu jugak, hidup lagi. Mertua aku pun beli, kedua-dua ekor. Dah shopping semua kami pun balik. Mertua aku masak tumis asam ikan semilang tu, memang best. Lepas makan Khairol pun buat aktiviti dia lar tidur sebab kitorang nak bertolak balik ke Kuantan petang nanti. Aku, Khairol, mak mertua aku dan Boboy balik dulu manakala abah mertua aku dan Kak Esah naik kereta anak angkat dia yang kebetulan datang Terengganu juga. Diorang bertolak lepas maghrib.



Kira-kira pukul 5.15 petang kitorang pun bertolak. Pertengahan jalan kitorang berhenti di gerai yang menjual kacang dan jagung rebus. Kitorang sampai di Kuantan kira-kira pukul 8.45 malam. Memang penat giler. Aku dan Khairol tidur rumah mertua aku sebab malas nak balik rumah. Nasib baik baju kerja kitorang ada. Aku tak taulah Kak Esah sampai pukul berapa sebab aku dah mengantuk sangat nak tunggu.



Walau bagaimanapun, memang best jalan-jalan ke Terengganu kali ni. Walaupun masa singkat tapi puas hatilah.

2 comments:

Anonymous said...

[color=red]The Most Affordable XRUMER/BACKLINK SERVICE Online!
The EFFORTLESS and POWERFUL WAY TO BUILD MASSIVE # OF BACKLINKS
[color=black]
200,000 BLASTS of your URLs+ Anchor Tex, message, pictures (can be spinned) etc
$10 USD (shared with other clients like a carpool), or
$25/200k for exclusive!(you control EVERYTHING)
$50 Exclusive @ 500,000 blasts.
(Complete reports will be given to clients)

[IMG]http://img697.imageshack.us/img697/1540/arrowdownh.gif[/IMG]
For orders, questions or concerns? Email: [u]formless.void47 at gmail.com [/u]
Note:
1. For STRICT Whitehat sites, it is advised to create buffers to pass on linkjuice. i.e. social bookmarks, cloaked pages etc.
You can blast the site directly, but it entails risk.
Using buffers are 100% safe, speaking from experience.
2. Xrumer is a very technical tool. Just describe to me what sorts of effects you want and well make it happen!
If you want to buy Xrumer?
>>>>> http://cloakedlink.com/chzgykebsd <<<<<<

[color=black]
-------
CLIENT 2 SAMPLE SPACE FILLED WITH URLs,Pics and Keywords
search engines optimization seo soft seo management seo training singapore inexpensive seo seo new york city seo consultant ahmedabad seo keyword count seo application seo quote black hat seo tools seo specialists new seo seo services pakistan seo training ahmedabad seo copy best seo india seo quotation seo logic seo altrincham submit to search engines seo montreal idaho seo search engine optimization seo outsourcing philippines seo company offshore seo top search engine optimization seo check seo company florida seo cochin seo agency london seo industry buy d link usb link directory rank better seo seo elite discount seo leicester seo exam seo services hyderabad seo org whitehat seo affiliate program add link buy pr link buy d link wireless sarasota seo seo elite serial seo auckland tampa seo

-----
CLIENT 3 SAMPLE SPACE
[url=http://provenheightincrease.co.cc/ebook/human-height-growth]human height growth[/url] http://provenheightincrease.co.cc/ebook/human-height-growth

[url=http://herpescures.co.cc/drugs/Natural-Treatment-For-Herpes-Simplex-Herpes-Date-Latent-Herpes.html]natural treatment for herpes simplex herpes date latent herpes[/url]

http://www.ripoffreport.com/on-line-business/global-life-enhaceme/global-life-enhacements-herba-n94ca.htm

http://www.bmaccess.net/url/ordering-ayahuasca-on-ayahuasca-making-ayahuasca-light-ayahuasca-is-ayahuasca-illegal-1843130.htm


-----
CLIENT 4 SAMPLE SPACE
[url=http://provenheightincrease.co.cc/ebook/human]human[/url] http://provenheightincrease.co.cc/ebook/human

[url=http://growyourdick.co.cc/penile/natural-penis-pills]natural penis pills[/url] http://growyourdick.co.cc/penile/natural-penis-pills

http://www.fragrance-direct.info/Purchase-Cheapest-Genuine-Bond-No-9-Discounts-Online-Website-Sale-Buy-Best-Authentic-Ultraviolet-Man-Liquid-Metal-Summer.html

http://buycheapplasmatv.info/cgi-bin/index.pl?=gfm-42-plasma-hdtv [url=http://buycheapplasmatv.info/cgi-bin/index.pl?=gfm-42-plasma-hdtv]gfm 42 plasma hdtv[/url]

[url=http://teethwhiteningstripsreviews.info/xr/Best]Waveney gooth whitening laser tooth whitening tulsa Logan City tooth whiotening port charlotte teeth whitening gratis Darwin teeth whitening dundalk maryland teeth whigening[/url]

-----
CLIENT 5 SAMPLE SPACE
[url=http://cheapxrumerservice.co.cc]Cheap Xrumer Service[/url]
[url=http://cheapxrumerservice.co.cc]Cheapest Xrumer Service[/url]
[url=http://cheapxrumerservice.co.cc]Best Xrumer Service[/url]
--------
http://buyplasmahdtvre.blog.com/2009/12/14/pleo-toy-dinosaur-robotic-baby-dinosaur-buy-pleo-dinosaur-buy-ugobe-pleo-cheap-pleo-dinosaur/##Pleo Toy Dinosaur Robotic Baby Dinosaur Buy Pleo Dinosaur Buy Ugobe Pleo Cheap Pleo Dinosaur

http://cheaphdtvplasma.co.cc/television/panasonic-plasma-flat-tv [url=http://cheaphdtvplasma.co.cc/television/panasonic-plasma-flat-tv]panasonic plasma flat tv[/url]

Anonymous said...

[url=http://www.kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/logo.png[/img][/url]

בית מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - שלווה, [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] מרווחים, אינטימיות, [url=http://kfarbair.com/services.html]שקט[/url] . אנו מספקים שירותי אירוח מגוונים גם ישנו במקום שירות חדרים הכולל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]סעודות רומנטיות[/url] במחירים מיוחדים אשר מוגשות ישירות לחדרכם...

לפרטים נוספים אנא גשו לאתרנו - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]