Tuesday, November 13, 2007

New Car Will Be Coming Soon!

Baru aku perasan post aku yang lepas takde title. Boring betul kalau terlupa cam tu tapi nak buat camne aku dah publish dah malas la nak edit semula. Aku sekarang ni risau je sebab anak aku belum betul-betul baik daripada demam. Dah seminggu lebih dia demam on and off. Selsema dan batuk lagi, pastu kalau dia berak cair je cam air je kuar. Kesian juga kat dia nampak cengkung dah. Alhamdulillah, 2, 3 hari ni dia nampak cergas skit.

Sekarang ni aku dan Khairol berura-ura nak beli kereta baru. Kereta yang lama masih ada tapi kami tak nak jual. Kiranya nak beli kereta kedua la. Bukan apa susah la bila Khairol kena balik lambat ke aku kena tunggu dia. Jadi, bila ada kereta satu lagi senang skit kami nak arrange. Hajat hati nak beli Myvi. Lagipun Kak Esah ada bagitau ada kenalan dia nak jual Myvi. Baru lagi Myvi tu tahun 2006. Aku rasa ok jugak. Tengah plan nak beli Myvi Kak Esah offer pulak Honda CRV tahun 1996. Memang murah je dalam RM30,000. Bila pk-pk ok jugak sebab CRV besar lagi tapi aku memang teringin nak Myvi. Aku pun bincang dengan Khairol. Kami rasa Myvi tu pun beli jugak dan CRV tu Khairol kata kita beli juga tapi bulan-bulan dia kongsi dengan Kak Esah. Kiranya CRV tu nanti letak kat umah mertua aku, bila Khairol nak pakai atau Kak Esah balik Kuantan boleh guna. Aku rasa pun ok juga idea tu. Mertua aku pun boleh guna juga sebab kereta diorang pun dah lama. Walau bagaimanapun ini cuma planning je. InsyaAllah harap-harap akan jadi kenyataan.

Myvi atau CRV atau kedua-duanya?

1 comment:

huddy the cutest... said...

wawawawawaw...kamu ni..nak beli sampai 2 keta...bestnye..me alson admire gile kat myvi..spacious then comel...huhu harap2 cpt dapat keje nak kete n nak kawin...hahahaha