Tuesday, September 4, 2007

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Malam sebelum 31 Ogos 2007 aku, suami dan anak aku pegi lar jalan2 nak tengok suasana malam merdeka. Teringin pulak rasanya nak tengok bunga api. Sementara nak tengok bunga api kami jalan2 dulu pusing bandar.

Satu cara kreatif untuk menggambarkan bendera Malaysia



Lampu jurai2 (aku yg bg nama), digayut pada pokok

Lepas jalan2 kami pun pegi lar kat padang tempat berlangsungnya majlis sempena ambang merdeka. Kami tak masuk lar kat padang tu tapi kami parking kat tempat yang bole kami tengok bunga api lebih dekat. Masa tu jam dah 11.30 malam. Memang dah ramai orang masa tu. Dengan mat2 rempit yang tengah merempit lar dan macam2 lagi. Parking memang full dah. Kami tunggu lar kat kereta nak tunggu detik 12 tengah malam. Habis je laungan merdeka terus dipancarkan bunga api. Memang strategik lar tempat kami parking tu sebab bunga api betul2 kat atas kami. Mula2 anak aku bukan main seronok lagi tengok tapi lama2 dia macam takut. Mungkin agaknya bunyi yang kuat. Kat bawah ni beberapa gambar yang sempat aku amik.



Masa nak balik aku terperasan lar satu building nih. Nama tempat membeli-belah ni tak lengkap coz ada 2 huruf takde lampu. Hasilnya jadi lar perkataan ni.

Cuba teka apa nama tempat ni...

2 comments:

zend 2250 said...

Merdeka! 1st time coment sini, well u uitm jengka taun brapa coz ex student sana juga.

Nurulhuda said...

me merdeka kt kfc..the main reason..cos dapat gaji triple mriple! haha..mata duitan...

btw, happy merdeka

comel la si nakal tu sebut merdeka...hehe (aina ofcourse)