Tuesday, September 25, 2007

Album Baru Anuar Zain


Dah seminggu lebih aku dengar cd terbaru Anuar Zain. Ntah kenapa kali ni lagu2nya lambat skit nak 'mesra telinga'. Ape yang tak kene ek? Vokalnya memang superb. Lagu2nya kot. Aku rasa lagu2 Anuar Zain kali ni melodinya slow skit. Oklah ni pendapat aku tentang lagu2nya dari sudut seorang peminat dan pendengar.

I'm The Lucky One

Mula2 aku dengar lagu ni, alamak! Lambatnya dari satu rangkap ke satu rangkap. Bila dah banyak2 kali dengar baru la dapat feel. Aku suka lagu ni. Romantik sangat. "Meski bercinta, kadang tak indah, tapi tuk buktikan kau yang terindah, dan ku pastikan i'm the lucky one, nikmati cinta, lebih dari segalanya".

Ketulusan Hati

Lagu ni ok lar tapi aku tak berapa suka sangat. So, taknak komen.

Tinggalkan Aku

Inipun antara favourite aku. Nice jer dengar.

Kau Bunga Cintaku

1 daripada 2 lagu rancak dalam cd ni. Bila dengar lagu ni cam nak menari jer tapi aku lebih suka yang satu lagi. Tang korus tu sekali dengar cam lagu yang dinyanyikan oleh Bunga Citra Lestari yang tengah popular di Hotfm.

Tak Lelah

Lagu ni aku suka tang korus jer, hehe bole ker.

Lelaki Ini

Lagu ni menduduki carta teratas favourite aku dlm cd ni. Rasa dibuai-buai je bile dengar. Bayangkan Anuar Zain nyanyi lagu ni di hadapan kita khas utk kita.... wahhhh...

Hanya Milikmu

Lagu ni biase je pada aku. Melodi yang biasa.

Bidadari

Lagu ni pun biase je.

Jangan Pernah Lagi

Ha! Lagu ni yg aku suka daripada yg atas tadi. Bila dengar je mesti kepala automatik bergoyang sama.

Teman Terulung

Lirik lagu ni memang best tapi slow sangat la. Aku jd letih nak dengar sampai abis tapi bila dengar banyak2 kali best gak.

Oklah kesimpulannya aku rasa album Anuar Zain sebelum ni lagi best tapi ye lar setiap orang ada citarasa masing2. Aku as peminatnya sentiasa menyokong. Walaupun ada juga tak puas ati dgn albumnya kali ni tapi berbaloi membelinya kerana kualiti yang diberikan dan aku rasa Anuar Zain tak akan mengecewakan peminat2nya.

No comments: