Thursday, July 5, 2007

Pangkor, first but not last

Salam perkenalan... first time berblogging. So, dah macam2 cite dalam kepala ni nak dicurahkan, hehe. First2 skali nak cite pasal gi pangkor ni. Pegi ari tu dari 12 hingga 16 Jun yang lalu. Pegi ni atas tiket urus setia kursus yg company aku anjurkan. Kalo nak pegi sendiri tak tau bile bole sampai. Bertolak dari opis aku kira2 kul 8.15 pagi n sampai kat jeti lumut kul 3.30 ptg. Penat jugak lar duk dalam bas tapi seronok coz ramai2 kan. Perjalanan naik feri dari jeti ke pulau pangkor kira2 setengah jam. Tak sempat nak mabuk2 laut pun...



Muka-muka ceria tapi dalam ati tuhan jer yang tahu... sempat ke sampai pulau nih...


Hotel yang kitorang menginap tuh 3 star jer tapi ok lar.. banyak gak facilitiesnye. Pas tuh kursus nih kitorang amik dalam pakej. Jadi selain dari memerah otak berkursus, ade land tour, island hopping dan bese lar acara shopping2. Rasa2nye aku abih lar juga beratus2 beli souvenir. Pulau Pangkor ni tak sebesar Langkawi. Dalam sejam je dah abih round. Tempat2 yang menarik pun tak banyak. Cuma masa island hopping tuh kitorang teruja skit. Pemandu bot yang aku naik tu punye lar giler bawak bot mengalahkan pelumba formula one. Aku rasa cam nak tercampak ke laut jer.


Ape2 pun aku memang enjoy kat sana. Makan pun sedap, kemudahan pun banyak n yang penting skali layanan yang memang ngam soi lar.
Sebelum nak gi island hopping
Dalam bot...


Note: Kalo ade rezeki nak pegi lagi. Kali ni nak duk kat pangkor laut lak.





















1 comment:

Anonymous said...

huhu..atlast..buat blog jugak..em kat blogspot ni dia serious skit..xanga mcm funky skit..ape pun saya sangat berbangga dengan pencapaian anda...hehe...